Zoeken

“Doe mij nog maar zo’n feestjaar!”

23 november 2022 “Doe mij nog maar zo’n feestjaar!”

Het einde van het jubileumjaar komt in zicht en het slotfeest op 10 december is nog maar een paar weken weg. Sven Schreuder van Poorter Hotel weet het wel: "Doe mij nog maar zo'n feestjaar!".

Sven is één van de talloze mensen die een bijdrage leverden dit jaar. Als lid van de activiteitencommissie van de Brielse Belangenvereniging hielp hij bij de lancering van de Vestingstedenroute en bij verschillende andere jubileum-activiteiten.

“Wat mij het meeste bijgebleven is, is 2 april. Dat vond ik echt een héle leuke dag, ook al bestaat 2 april normaal in Brielle niet”, zegt hij lachend. “Ik herinner me goed hoe druk en gezellig het was. En ook vond ik de sfeer rondom de komst van Koning Willem-Alexander fantastisch: het stiekeme van ‘welke route zal hij gaan’, dat vond ik mooi. Persoonlijk mocht ik hem ook nog ontmoeten, dat was subliem.”

“Met mijn gezin heb ik heel erg genoten van het openluchtspektakel Perpetuum Mobile in de zomer. Dat zóiets groots zó goed, met zóveel mensen, professionals en amateurs, in Brielle plaats vond, is echt geweldig. Mijn zoontje Sam van vijf was ook onder de indruk: hij zingt nu nóg steeds Het lied van de Zee dat daar voor het eerst werd opgevoerd.”

In het hotel vroegen veel gasten naar het feestjaar. “Ik heb – omdat ze allemaal de vlaggen zagen hangen en de flyers en posters tegen kwamen - héél vaak moeten vertellen over de 450 jaar vrijheid, waarom we dat vieren. Mensen vinden het heel bijzonder om te horen hoe belangrijk Den Briel wel niet is voor Nederland. Zij zijn ook vol lof over de maquette die nu in de hal van het museum te zien is. Ik wil daar zelf nog naar terug voor het complete plaatje. Ik ben namelijk benieuwd naar wat er straks te zien is op de schermen die erbij hangen.”

“Bij het slotfeest op zaterdag 10 december ben ik alleen indirect betrokken. Vanuit onze brasserie verzorgen wij de lunch voor de mensen die de Brielle-lezing bijwonen. Voor de wijkquiz ben ik gevraagd, maar ik kan helaas niet. Gelukkig is er vervanging: Liesbeth [Klee, red] en de leden van de maskerade-werkgroep gaan de binnenstad vertegenwoordigen. Ze doen het vast goed!”

“Verder gaan we nog even kijken wat we willen: het theaterstuk dat Margareth van Rooijen organiseert zal zeker geweldig zijn en het slotconcert met Brielse talenten vast ook. Met Sam zou ik graag naar het Arsenaal gaan: we waren te laat voor tickets voor het Sinterklaashuis, maar op 10 december is daar tijdens het slotfeest een winterspeel-paradijs voor de kinderen. Erg leuk natuurlijk. Nu nog ervoor zorgen dat we ditmaal, als we besluiten te gaan, wél op tijd zijn met aanmelden,” besluit Sven met een knipoog.

---

Zelf ook aanmelden voor het slotfeest op 10 december? Kijk dan op deze pagina!

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden