Zoeken

polygon polygon polygon
Brielse Meer Brielse Meer

Watersport en recreatie

polygon polygon

Brielse Meer

Brielle en water zijn al eeuwen onlosmakelijk verbonden. Vroeger heette het Brielse Meer de Brielse Maas, en was deze zijarm van de rivier een belangrijke route voor de scheepvaart. Vandaag de dag is het echter een heerlijk recreatiegebied en vooral: een walhalla voor watersporters!

Ongeveer tien kilometer lang loopt het water door het gebied met aan weerszijden op de oevers ligweiden, jachthavens, vrij toegankelijke afmeermogelijkheden, strandjes, campings en horeca. De mogelijkheden zijn eindeloos. Huur een (zeil) boot en je vaart zó de binnenstad van Brielle in. Maar je kan ook gaan surfen, duiken, zwemmen of vissen. Liever ter land genieten? Rondom het meer zijn wandel- fiets-, en ruiterpaden aangelegd. Je kunt natuurlijk ook lekker gaan liggen op een van de strandjes!

Uiteraard is Brielle zuinig op haar natuur en daarom zijn er wel regels om elkaar en alles wat er leeft en groeit tijdens het watersporten te ontzien. Kijk voor de wettelijke vaarregels op de website van het Waterschap.