Zoeken

polygon polygon polygon
Homepage Homepage

Plan je bezoek

polygon polygon

Een bezoek brengen aan Brielle

Zin om vestingstadje Brielle te bezoeken? We heten je welkom en openen graag onze poorten!
Onderstaand vind je alle praktische informatie om je komst naar Brielle zo aangenaam mogelijk te maken. 

Brielle is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Vanuit Rotterdam neem je de metro naar Spijkenisse en vanaf daar met bus 103 naar Brielle. Om het centrum te bereiken stap je uit bij de halte ‘Nieuwland’ of de halte ‘Centrum’.

Slope down

Routeplanner

PARKEREN IN BRIELLE

In Brielle, Vierpolders en Zwartewaal kun je gratis parkeren. Net buiten de vesting, bij de Thoelaverweg, heeft Brielle een groot parkeerterrein. Vanaf dit parkeerterrein loop je door de stadspoort zo de vesting in. Let op: parkeer op het achterste parkeerterrein, dus niet gelijk bij de Jumbo, zodat winkelen bij de supermarkt bereikbaar blijft.

Ook in de vesting parkeer je gratis. Maar: je mag in de vesting alleen parkeren in de parkeervakken en voor een deel van de parkeerplaatsen (de blauwe zone) geldt een parkeerduur van maximaal twee uur. Daar is een parkeerschijf nodig. Onder andere bij de Hema aan de Turfkade is het mogelijk een blauwe parkeerschijf aan te schaffen.

Minder valide? Kijk dan hier voor informatie over toegankelijkheid.

Plan je bezoek
Plan je bezoek

Het Geuzenveer

Het Geuzenveer is de naam van het fiets-/voetveer, dat al decennia lang de verbinding onderhoudt tussen Brielle en Rozenburg. Er wordt gevaren tussen de Rochus Meeuwiszoonweg aan de zuidzijde van het Brielse Meer en de Brielse veerweg 3 aan de noordzijde (fiets knooppunten 26 en 27). Hier vind je ook centraal aan de noordoever het Watersportcentrum Brielle.

Het Geuzenveer vaart van april tot oktober. Volwassenen betalen voor deze leuke overtocht €1,80 en kinderen tot 13 jaar €1,20. Dit is inclusief een (brom)fiets. In principe wordt er gevaren zodra er zich mensen aandienen bij één van de steigers. Zie: www.geuzenveer.nl

Met de boot

Voor een enkele overnachting met de boot óf voor een vaste ligplaats zijn er diverse jachthavens in en rondom Brielle. Verschillende ervan bevinden zich op loopafstand van de binnenstad. Dat maakt het wel zo gemakkelijk om boodschappen te doen of te genieten van de levendige vesting met de vele historische gebouwen.
Voor een overnachting in de haven binnen de Brielse vestingwallen meld je je bij de havenmeester: 06-53136235.
Naar alle jachthavens

Plan je bezoek
Plan je bezoek

VVV I Punt

In de hal van Historisch Museum Den Briel/het oude stadhuis aan de Markt is een VVV I punt gevestigd. Door middel van een digitale informatiezuil kom je eenvoudig te weten wat Brielle en omgeving allemaal te bieden heeft.

Het VVV I punt is zes dagen per week geopend: van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17 uur.

Slope down