Zoeken

polygon polygon polygon
Vertelfestival Vertelfestival

Beleef kunst & cultuur!

polygon polygon

Cultuur snuiven

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Brielle. Brielle staat niet voor niets bekend als  stad van kunst en cultuur. Brielle heeft een eigen theater en ook op het gebied van muziek is er genoeg programmering. Er zijn regelmatig exposities, onder andere in de Sint-Catharijnekerk en de prachtig gerestaureerde voormalige synagoge aan de Turfkade, de Sjoel. Er zijn diverse galeries te bezoeken. En het naburige vissersdorpje Zwartewaal is de thuisbasis van het regionale kunstenaarscollectief ‘Kunstkring Voorne’.

Check de actuele culturele agenda van Brielle en omgeving op www.kunstencultuurvoorne.nl.

Theater

Een avondje of middag theater? BREStheater is hét podium voor veel (on)bekende cabaretiers, maar ook voor fantastisch muziekavonden- of middagen en bijzondere toneelvoorstellingen. Naast voorstellingen voor volwassenen heeft BREStheater ook (bijna) elke maand een leuke, spannende, mooie, gezellige jeugdvoorstelling voor de allerkleinsten. Het volledige programma en meer informatie kun je bekijken op: www.brestheater.nl.

Galeries

In Brielle vind je diverse galerieën. De drie meest prominente zijn Van Bellen Art aan de Markt, Galerie Nobelstraat (De galerie van Willy Groot, Nobelstraat 8) en De Galerie aan de Voorstraat. Deze liggen op nog geen honderd meter van elkaar af. Hier vind je de prachtigste schilderijen, sculpturen, keramische en andere kunstobjecten. 

Muziek en festivals

Voor een heerlijke muziekavond of -middag hoef je in Brielle niet ver te zoeken. Van pop tot jazz en van klassiek tot modern, er is voor elke muziekliefhebber wel een evenement of avond om er even helemaal uit te zijn. Wat dacht je van een optreden van een vocaal ensemble in de Sint-Catharijnekerk? Intieme concertjes in Brielse huiskamers? Een Big Band Festival op de Markt? Of Brielle Blues, elk jaar in juli op drie podia binnen de Brielse vestingmuren. Een jazzconcert in het theater? Een carillonconcert beluisteren in de openlucht met een glaasje wijn? In Brielle kan het allemaal. Kijk op de cultuuragenda www.kunstencultuurvoorne.nl voor de actuele programmering.

Exposities

Liever naar een expo? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij de Sint-Catharijnekerk, waar regelmatig één of meerdere tentoonstellingen te zien zijn, vooral in de maanden april tot en met oktober. Je vind meer informatie op de website van de Sint-Catharijnekerk: www.protestantsegemeentebrielle.nl/actueel/agenda .

Andere locaties waar regelmatig exposities te zien zijn: 't Dijckhuis in Vierpolders en bij Galerie/atelier Kunst in Uitvoering aan de haven te Zwartewaal.

Slope down