Zoeken

polygon polygon polygon
Maarland Maarland

Hotspots

polygon polygon

Bezoek de mooiste plekken

In Brielle beleef je cultuur en geschiedenis in een prachtige historische omgeving. Buiten de stad geniet je van natuur en water(sport). Deze hotspots mag je niet missen!

Slope down
De historie in... #1

Musea

Brielle is een kleine stad met een rijk historisch verleden, waar je nog veel van ziet. In de Brielse musea kom je nóg meer te weten over het roemruchte verleden van deze bijzondere plek.

Lees meer
De Brielse Dom #2

Sint-Catharijnekerk

De grootste kerk van Brielle en omstreken overleefde de beeldenstorm, een grote brand en was de trouwlocatie van Willem van Oranje. Beklim ook de toren en geniet van het uitzicht!

Lees meer
Over de wallen van Brielle #3

Vestingwerken

Loop een rondje over en langs de vestingwerken van Brielle. De wallen, poorten en bruggen die Brielle beschermden behoren tot de best bewaarde vestingen van Nederland.

Lees meer
Het monumentale Asylplein #4

Asylplein

Op dit plein struikel je over de monumenten die verwijzen naar de geschiedenis van Brielle als Eersteling der Vrijheid. Bewonder de rozentuin, het beeld De Zeenymph en het monumentale voormalige zeeliedenasiel.

Lees meer
Maarlandhaven #5

Maarlandhaven

De historische haven van Brielle aan het Maarland ligt in een decor van eeuwenoude pakhuizen.

Lees meer
Visserij door de eeuwen heen #6

Haven van Zwartewaal

De geschiedenis van de visserij komt tot leven in Zwartewaal.

Lees meer
De Martelaren van Gorcum #7

Bedevaartkerk

Brielle is de bekendste bedevaartsplaats van Zuid-Holland. De Bedevaartkerk staat op de plek waar ooit negentien Rooms-Katholieken werden opgehangen en wordt nog steeds bezocht door pelgrims.

Lees meer
Watersport en recreatie #8

Brielse Meer

Het Brielse Meer is een fraai natuurgebied met talloze mogelijkheden voor recreatie op het land en in het water. Wat wordt het: zwemmen, varen, zonnen of zeilen?

Lees meer
Slope down