Zoeken

polygon polygon polygon
Slotfeest 10 december Slotfeest 10 december

Slotfeest jubileumjaar

polygon polygon

Feestelijk programma

Op 10 december 2022 komt er een einde aan het jubileumjaar waarin we 450 jaar vrijheid vieren. We laten dit niet zomaar voorbijgaan. Daarom is er een gratis feestelijk programma samengesteld voor en door Briellenaren. Meld je nu aan!

Brielle-Lezing 

11.00-12.30 uur
Sint-Catharijnekerk

Een inspirerende lezing over veiligheid, crisisbeheersing en de rol van de overheid. De lezing wordt gehouden door niemand minder dan prof. dr. Beatrice de Graaf. Zaterdag 10 december is ook De Dag van de Rechten van de Mens. Dit thema zie je terug in een mooie voorstelling van dansers, operazangers en rappers die de lezing omlijst. De muzikale begeleiding doet Libertatis Primitiae. Een spektakel verzorgd door de makers van Perpetuum Mobile. Meer informatie over de Brielle-Lezing vind je hier

AANMELDEN

Slotfeest jubileumjaar

Theaterstuk 

13.30-14.45 uur
Sint-Catharijnekerk
De Culturele Stichting Voorne vertelt op een grandioze, muzikale en theatrale wijze vier bijzondere verhalen uit het verleden. Het heden wordt verteld door verschillende Briellenaren aan de hand van het Brielleboek. Een tijdscapsule bewaart de ideeën van jongeren voor in de toekomst. 

AANMELDEN

Brielse Wijkquiz

15.30-16.30 uur
Sint-Catharijnekerk
Dorpen en wijken uit Gemeente Brielle nemen het tegen elkaar op in de quiz, die gaat over de vraag: wie weet het meeste van de verschillende dorpen en wijken?
Met teams uit: Vierpolders, Zwartewaal, binnenstad, Kleine Goote, Maarland, Nieuwland, Ommeloop, Plantage en Rugge.
De hoofdprijs is eeuwige roem, maar er zijn ook andere prijzen te winnen. De quiz wordt gepresenteerd door Robert van Herk. Moedig jouw team aan! En moge de beste winnen!

AANMELDEN

Slotconcert 

17.00-18.30 uur
Sint-Catharijnekerk
Tijdens het slotconcert sluiten we de dag samen zingend af, want muziek mag natuurlijk niet ontbreken op deze feestelijke dag. Daarom is er een swingend programma samengesteld met lokale artiesten. Met onder andere:

  • Singer/songwriter Lucia Hakbijl
  • Maerlant Collective
  • Briels aanschuifkoor (zing mee!)
  • Brielle danst HOOP
  • Folkgroep Pekel

De presentatie is in handen van Nathalie Lemmen.

AANMELDEN

Kinderfeest 

12.00-17.30 uur
Arsenaal
Speciaal voor het slotfeest wordt het Arsenaal omgetoverd  tot een winter speelparadijs door het Brielse Sinterklaashuis. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich laten schminken tot sneeuwpopjes, sneeuwbal werpen, dansen in de silent disco en nog veel meer! Ook krijgen alle kinderen een goody bag. Deelname is eenmalig, kan voor verschillende tijdstippen en maximaal 2 volwassenen per gezin. 

AANMELDEN 

Slotfeest jubileumjaar