Zoeken

Afscheid van de roze beelden

29 januari 2024 Afscheid van de roze beelden

De beelden waardoor ons paradijseiland de Brielsche aap door zoveel toeristen 'het Paaseiland' werd genoemd, worden binnenkort weggehaald.

Wanneer je Brielle binnenkomt en je auto op het parkeerterrein aan de Thoelaverweg parkeert, zie je ze gelijk. In de groene oase van het eilandje waar de fijne horecalocatie De Brielsche aap gevestigd is, staan ze trots langs het water op de wal.

De reacties waren bij de komst van de beelden van kunstenaars Rob Verwer en Meg Merck in 2018 tegenstrijdig. Veel Briellenaren wilden een puur aanzicht op de Brielse vestingwerken houden en vonden de roze beelden niet passen.

Maar... zo zagen we tijdens de Maskerade van dat jaar - er waren ook voorstanders:

De leden van de werkgroep Kanonnen & Affuiten van het Brielse Erfgoedgilde kwamen op de betreffende 5 december op ludieke wijze voor de beelden op.

Daarnaast maakte menige toerist afgelopen jaren foto's van het unieke aanzicht en nu de beelden weggaan zijn er op social media ook veel reacties van mensen die het toch jammer vinden dat ze nu weg gaan.

Maar helaas, de houten beelden verweren nu heel snel door de nabijheid van het water en de vergunning verloopt. Er is geen andere keus voor horeca- en evenementenlocatie 'de aap' dan de beelden weg te halen. 

Gelukkig kunnen we nog wel lekker toeven op ons Brielse paradijseiland, de Brielsche aap. Kijk voor alle details en openingstijden: www.debrielscheaap.nl

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden