Zoeken

De Brielsche aap

De Brielsche aap

Informatie

Vlak voor de toegangspoort tot de oude vestingstad Brielle ligt, verscholen achter een oude verdedigingswal en hoge bomen, een prachtig en bijzonder eiland. Het Waterravelijn (zoals het eiland officieel heet) is een onderdeel van de oude verdedigingswerken van de middeleeuwse stad Brielle. Jarenlang is dit bijzondere eiland niet toegankelijk geweest voor publiek, maar dankzij de Brielsche aap is dit nu verleden tijd. Je geniet er van een unieke combinatie van goed eten & drinken, natuur, kunst, cultuur en entertainment.

De Brielsche aap (Kaaisingel 2, Brielle) is open van woensdag tot en met zondag van10.00 uur tot 22.00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur). Reserveren voor lunch of diner: 0181-442563 of via de website - facebook of google . Er is ruim parkeergelegenheid en het eiland bevindt zich op loopafstand van de Brielse binnenstad.

Vestingstadje Brielle

Combineer een bezoek aan de Brielsche aap met een leuk dagje uit in de gezellige binnenstad met terrasjes, bijzondere winkeltjes en horecagelegenheden gevestigd in oude panden. Want Brielle is niet zomaar een oud stadje: Brielle is bekend uit de geschiedenisboekjes, want ‘op 1 April (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’.

Brielle (Den Briel) werd tijdens de 80-jarige Oorlog namelijk als eerste stad van de Nederlanden door de watergeuzen bevrijd op de Spanjaarden. Hier vind je alles over in het interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog, gevestigd in het oude stadhuis op de markt. Neem ook een kijkje in Sint-Catharijnekerk waar Willem van Oranje trouwde met Charlotte de Bourbon. En natuurlijk kun je ook wat langer blijven en overnachten in één van de Brielse hotels, Bed & Breakfasts of campings. Klik hier voor meer informatie.

Openingstijden

Maandag gesloten 

Dinsdag  gesloten 

Woensdag   11:00 - 22:00 uur 

Donderdag  11:00 - 22:00 uur 

Vrijdag        11:00 - 23:00 uur

Zaterdag     11:00 - 23:00 uur 

Zondag       11:00 - 22:00 uur