Zoeken

polygon polygon polygon
Brielle Blues 2 Brielle Blues 2

Jaarlijkse evenementen

polygon polygon

Bruisend Brielle

Het bruisende Brielle kent veel populaire, jaarlijks terugkerende evenementen. De bekendste zijn de 1 Aprilvieringen, het Bevrijdingsfestival en Brielle Blues. Deze mag je zeker niet missen!

Slope down
Eersteling der Vrijheid! #1

1 April

Op 1 April verloor Alva z’n Bri(e)l, luidt het beroemde rijmpje. Al eeuwen wordt de bevrijding van Brielle door de watergeuzen op 1 April 1572 jaarlijks op feestelijke én toepasselijke wijze in de stad gevierd.

Lees meer
Vier de vrijheid! #2

Bevrijdingsfestival Brielle

Begin mei vindt jaarlijks het Bevrijdingsfestival Brielle plaats. Tijdens dit meerdaags evenement beleef je de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Lees meer
Het laatste weekend van juli... #3

Brielle Blues

Het laatste weekend van juli staat Brielle in het teken van the Blues!

Lees meer
Eten, drinken en live muziek! #4

Foodtruckfestival

Geniet op de Brielse vestingwal van de lekkerste happen uit een bonte karavaan foodtrucks, proost met vrienden en familie op het weekend of dans met je collega’s voor het rollende podium.

Lees meer
MAGISTRAAL EN ONTROEREND #5

Matthäus Passion

Het bekendste en langst durende oratorium van Bach wordt op meer dan honderd plaatsen in Nederland in de tijd voor Pasen uitgevoerd. De Brielse Sint-Catharijnekerk vormt een prachtige setting.

Lees meer
GENIETEN VAN LIVE MUZIEK #6

Big Band Festival

Het Jumbo Big Band Festival Brielle is een jaarlijks jazz-evenement op de 3e zaterdag in september, georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle.

Lees meer
STRUINEN LANGS KRAAMPJES #7

Zomermarkten

Iedere zomer zijn er op verschillende dagen zomermarkten in de Brielse binnenstad. Kramen staan verspreid over de Voor- en Nobelstraat en soms ook de Turfkade.

Lees meer
Slope down