Zoeken

Openlucht Theater Spektakel 'Land uit Zee Maerlants Voorne'

22 juni en 23 juni Noordpoort-Brielle-Voorne aan Zee-Voorne-Putten

Je beleeft de historische verhalen van Voorne-Putten wel op een heeI speciale manier met dit openluchttheater spektal.  In het stuk wordt het verhaal vertelt van de Cisterciënzer monniken en Jacob van Maerlant. Als decor wordt gebruik gemaakt van de historische locatie Noordpoort en het Bastion IX. 

De vlaamse monniken hadden veel kennis en kunde over het aanleggen van dijken zodoende werd hun hulp ingeroepen door de Heren van Voorne na de overstromingen op het eiland in 1214. 

Jacob van Maerlant, een van de grondleggers van de Nederlandse taal, heeft een tiental jaren in het huidige Brielle (toen Maerlant) gewoond en gewerkt als koster. Zijn boeken zijn zeer belangrijk voor de Nederlandse taal en een aantal daarvan heeft hij zelfs hier in het huidige Brielle geschreven. Echter maar weinig mensen, zelfs Briellenaren weten wie hij was en hoe belangrijk hij is geweest als auteur. Hij schreef namelijk in een taal die voor iedereen begrijpelijk was en zo legde hij de dertiende-eeuwse Nederlanders voor het eerst uit hoe hun wereld in elkaar zat.

Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Noorderbolwerk
3231 BRIELLE
https://culturelestichtingvoorne.nl/

Prijzen

Standaard
€ 15,00

Wanneer?

22 juni en 23 juni om 13:30 & 19:30 Koop tickets

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden