Zoeken

Zomeragenda Brielse Dom!

11 juli 2023 Zomeragenda Brielse Dom!

In de prachtige Sint-Catharijnekerk is het orgel- en expositieseizoen weer begonnen én is de kerk dagelijks opengesteld voor bezoekers.

De Sint-Catharijnekerk, ook wel de ‘Brielse Dom’ genoemd, is dé blikvanger van Brielle. Indrukwekkend zijn de pijlers, grafzerken en monumenten, maar ook de vier gebrandschilderde ramen. De toren is 57 meter hoog en te beklimmen.

Doorlopend is de Sint-Catharijnekerk te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur en in juli en augustus is de kerk ook op zondagmiddag geopend van 12.00 tot 16.00 uur. 

Exposities

Maar liefst drie zomerexposities opent mevrouw Janneke Postma, wethouder van de gemeente Voorne aan Zee, op zaterdag 1 juli in de Catharijnekerk. De bijeenkomst begint om 11.00 uur. Te bewonderen zijn schilderijen van beeldend kunstenaar Anneke Kaai en steenvormen van keramiste Agnes Bakker. Ook is er een expositie van streekdracht van Voorne.

Orgel- en zomerbeiaardconcerten

De Culturele Commissie Sint-Catharijnekerk organiseert in de zomermaanden orgelconcerten op de maandagavond, inloopconcerten op de zaterdagmiddag en in juli en augustus carillonconcerten op de maandagavond.

Elke maandag om 20.15 uur bedraagt de toegang 8 euro, met vriendenpas 7 euro inclusief koffie of thee na afloop van het concert. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Een uitgebreid programmaboekje is beschikbaar aan de balie van de kerk.

Elke zaterdag om 16.00 uuur is er een inloop-orgelconcert waar door verschillende organisten het orgel bespeeld gaat worden. Vooraf aanmelden is niet nodig, de toegang is een collecte.

Op de maandagavonden worden er een aantal mooie carillonconcerten gegeven in de toren van de Brielsche Dom. De beiaardconcerten zijn bij te wonen vanaf de luisterplaats voor het Merula Weeshuis (Sint-Catharijnehof 8), met een scherm waarop de beiaardier te zien is. Toegang: vrije gift.

Touw- en klokkenzolder

Elke zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur is de toren beklimmen van de Catharijnekerk extra leuk, want dan worden de touw- en klokkenzolder opengesteld. Naast een extra stop onderweg om even bij te komen van al die traptreden is het heel leuk en leerzaam om hier een kijkje te nemen. Leden van het Briels Klokkenluiders Gilde kunnen je vragen beantwoorden.

 

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden