Zoeken

Vestingstedenroute: Ontdek een prachtig stukje Nederland

21 juni 2022 Vestingstedenroute: Ontdek een prachtig stukje Nederland

Ontdek een prachtig stukje Nederland en snuif de geschiedenis op!

De Vestingstedenroute werd op 11 juni gelanceerd door de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) en de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC). De route is bedoeld om je optimaal te laten genieten van al het moois dat de Nederlandse vestingsteden hebben te bieden.

Er zijn drie routes beschikbaar via een downloadbaar boekje, de MyRoute app of door te navigeren via Google Maps. Elke route is verdeeld in een aantal etappes die stuk voor stuk ideale uitjes zijn voor mensen die er graag eens op uitgaan in eigen land.

Zuid-Holland Route

Brielle maakt deel uit van de Zuid-Holland route, waarin het draait om de geschiedenis van Nederland en de 80-jarige oorlog. De inname van Brielle vormde een kantelpunt in de Tachtigjarige Oorlog, omdat vanuit hier als een soort olievlek andere steden in meerdere gewesten zich aansloten bij de Opstand, als zij al niet door de watergeuzen of de troepen van Oranje werden veroverd.

Lancering 

Op 11 juni 2022 werd de Zuid-Holland route voor het eerst gereden door oldtimers. De finish en officiële opening was in Brielle. Bekijk de video:

Klik voor alle info en route-downloads:

www.vestingstedenroute.nl

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden