Zoeken

Halloween in Brielle - The Walking Death!

12 oktober 2023 Halloween in Brielle - The Walking Death!

Wie durft het aan en loopt mee met de tocht der tochten? Wie maakt een onvergetelijke indruk met zijn of haar levende dood - outfit? Waar ligt de opvallendste pompoen en welke ondernemer heeft de meest indrukwekkende etalage?

Etalagewedstrijd

Op zaterdag 21 oktober vanaf 12.00 uur worden in de Brielse binnenstad pompoenen uitgedeeld aan alle winkels en horecagelegenheden. Zoals gebruikelijk gaat dit gepaard met het nodige spektakel. De ondernemers storten zich enthousiast op het uitsnijden of versieren van de pompoenen. Ze plaatsen ze vervolgens zo in hun Halloween etalage dat een jury op vrijdag 27 oktober alle pompoenen en etalages goed kan beoordelen. De meest gruwelijke, indrukwekkende of bloedstollende pompoenen en etalages komen in voor een prijs. Iedereen die het lekker vindt, krijgt op deze dag een bekertje warme pompoensoep vanaf de kar. Speciale uitsnijsets en pompoenen, zowel voor de soep, als voor de sier, zijn vanaf de kar te koop. Dit gebeurt allemaal in aanloop naar de Grote Halloween Spooktocht op vrijdag 27 oktober.

Halloween Spooktocht

Op vrijdag 27 oktober is Brielle klaar voor het meest griezelige evenement van het jaar. Het is Halloween… tijd voor gruwelijke en onheilspellende gebeurtenissen. Vanaf kwart voor zeven, net voor het vallen van de duisternis, worden alle Walking Dead uitgenodigd om zich op de Markt te verzamelen. Daar begint het zenuwslopende aftellen. Op slag van zeven uur klinkt een sein. Op dit teken zal de stoet, in een macabere cadans, door de donkere straten, langs de kades en over de pleinen van de binnenstad trekken. Wie bang is, blijft binnen, wie iets dapperder is, deelt langs de route snoep uit, maar kijk uit! Niets is wat het lijkt! Je bent gewaarschuwd!

Route

Markt, Voorstraat, Lijnbaanstraat, Rozemarijnstraat, Vischstraat, Turfkade, Zuidspuistraat, Nobelstraat, Markt.

Geschikt voor alle leeftijden …

Onder begeleiding van een oudere begeleider, liefst zo onverschrokken mogelijk, is het ook voor de kleinsten erg leuk om mee te doen, als er maar iemand bij is die alles kan relativeren! Voor andere tere zielen is het advies om vooral niet alleen te komen. Dat geldt ook voor het naar buiten gaan langs de route, vind je het eng, neem dan altijd iemand mee, maar let wel, zelfs in schijnbaar vertrouwd gezelschap is het maar de vraag of het wel echt veilig is…

De bekroning!

De hele avond wordt amuzikaal begeleid door de totaal doorgedraaide Brielse DJ Zombie, die speciaal voor dit evenement uit zijn gruwelijke krochten kruipt. Voor iedereen die er in slaagt om redelijk ongeschonden weer op de Markt terug te komen wacht daar een beloning in de vorm van warme chocomel of Glühwein. De jury beraadt ondertussen over de prijzen. Als iedereen uitgedanst is op de onnavolgbare beat van DJ Zombie, volgt direct de ontladende prijsuitreiking. Zorg dat je erbij bent! Er zijn leuke prijzen voor de origineelste en engste deelnemers, de meest afschrikwekkendste pompoen en of etalage.

Kijk op FB Halloween in Brielle voor meer informatie. Verzamelen op de Markt - 18.45 uur. Vertrekt stoet - 19.00 uur. Einde - ergens tussen 21.00 en 21.30 uur. Meelopen en deelname is gratis!

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden