Zoeken

Dit zijn de leukste jeugdvoorstellingen die je nu in BREstheater kunt zien!

12 februari 2024 Dit zijn de leukste jeugdvoorstellingen die je nu in BREstheater kunt zien!

Iets leuks doen met de kinderen? Neem ze dan mee naar het BREStheater! Het theaterprogramma van BREstheater staan ból van de leuke kindervoorstellingen. Geniet met het hele gezin van de hilarische familievoorstelling De Hermannen. Ga met de allerjongste naar het interactieve concert Wiegenliedjes of laat je betoveren door de voorstelling De kleine ijsbeer. Keuze genoeg om met jouw (klein)kind(eren) naar het BRES theater te gaan! Lees hieronder alle kindervoorstellingen in 2024 die je als ouder niet wilt missen!

1.Dadodans- KoKeRS

zondag 25 februari  11:00 uur  €8.50/ €7.50 (t/m 12 jaar)

Twee dansers bouwen met kartonnen kokers hun eigen wereld.

Hoe kun je een wereld opbouwen en afbreken? Bouw je samen of alleen? Welke spelletjes kun je spelen? En wie bepaalt de regels om het spel leuker te maken? In ‘KoKeRS’ ontdekken twee dansers hoe je samen kunt spelen. Een beeldende voorstelling over plezier maken, uitdagen, troosten en er voor elkaar zijn. 

2.Bibi van den Dijck- Wiegeliedjes (0-2,5 jaar)

zondag 3 maart  10:00 uur  €8.50/ €7.50 (t/m 12 jaar)

Wist je dat klassieke muziek een rustgevend effect heeft op jonge kinderen? Droom en dommel samen met je baby, dreumes of peuter weg op de mooiste beroemde klassieke melodieën en klanken tijdens dit interactieve concert speciaal voor de allerjongsten. Rustgevende en vrolijke klassieke muziek wordt afgewisseld met bekende kinderliedjes. Je kleintje mag tijdens dit concert lekker rondkruipen, wiebelen, wiegen, meezingen en -klappen.

3.Theater Stof- De kleine ijsbeer (2+)

zondag 24 maart  11:00 uur  €8.50/ €7.50 (t/m 12 jaar)

Lars, de kleine ijsbeer, woont met zijn vader in een grote witte wereld van sneeuw en ijs. Hier voelt hij zich veilig en thuis. Die avond staat er een scherpe wind en de golven zijn woest. Zijn ijsschots breekt af en de zee neemt hem mee, weg uit zijn bekende poolwereld. Alles is opeens anders. Van vreemde groene planten tot bijzondere dieren en geluiden. Maar… hoe komt hij weer thuis Naar het beroemde prentenboek van Hans de Beer.

4.De Hermannen-  Herman, we have a probleem (6+)

zondag 7 april  14:00 uur €8.50/ €7.50 (t/m 12 jaar)

Deze hilarische familievoorstelling gaat weer van de nok van het theater tot achterin de zaal. De Hermannen doen waar ze goed in zijn: gekke dansjes, hilarische tekstjes, ze rappen erop los en in een vindingrijk decor van meuk en spullen maken ze natuurlijk ruzie zoals alleen De Hermannen dat kunnen. Maken ze het weer goed? Tuurlijk! Alleen samen kom je eruit.

5.Huub Cooijmans- De Magische kast (4+)

zondag 21 april  14:00 uur  €8.50/ €7.50 (t/m 12 jaar)

Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal!

Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn?

Een familievoorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten.

6.Houtje Touwtje- De Kleine Prins (6+)

woensdag 1 mei  14:00 uur  €8.50/ €7.50 (t/m 12 jaar)

Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins, die hem vraagt: ‘Toe, teken een schaap voor me?’

Zo start een reis met de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een Slang en een Vos en natuurlijk zijn geliefde Roos. We leren over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart.

Op hun eigenzinnige wijze hebben de mannen van Houtjetouwtje een heerlijke, uitvergrote kijkdoos gecreëerd waarin een wereld in- en uitschuift die letterlijk van bordkarton is gemaakt. Deze frisse kijk op de klassieke poppenkast is wederom van eigen hand, net als de poppen en de muziek, die dit keer live wordt uitgevoerd.

Een eigentijdse bewerking van het bekende boek van Antoine de Saint-Exupéry.

Deze voorstelling met activiteit is een samenwerking tussen BREStheater en Bibliotheek BZHD

Net als de Kleine Prins zou het Biebteam ook een reis willen maken naar een andere planeet. Maak samen met het Biebteam de planeet van je dromen voor de voorstelling.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden