Zoeken

Bezoek de Open Monumentendag

03 augustus 2023 Bezoek de Open Monumentendag

Ook dit jaar vieren we Open Monumentendag in Brielle in stijl! Vestingstadje Brielle staat bekend als een echt monumentenstad. Daarom is er op Open Monumentendag van alles te beleven! Bezoek monumenten en bekijk verrassende voorstellingen, gratis en voor de hele familie!

Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag levend erfgoed en dat nemen we in Brielle heel letterlijk. Niet alleen kun je op 9 september grote, indrukwekkende monumenten als de St-Catharijnekerk, het Stadhuis en het Arsenaal bezoeken, ook in kleinere monumenten van particuliere eigenaars ben je welkom. In elk pand zorgen muzikanten, dansers, verhalenvertellers of gidsen van Gidsengroep Brielle voor leven in de brouwerij. Kom bijvoorbeeld om 11 uur voor de opening van de Open Monumentendag naar het Arsenaal, waar Anne Rats haar korte theaterstuk Oorlog zal uitvoeren. Woon het vrijheidscollege van Evgeniy Levchenko bij in de St-Catharijnekerk en laat de kinderen oefenen op hun circus skills bij jeugdcircus Woenzini. Er is ook een leuke winactie voor de kinderen… kortom, Open Monumentendag Brielle is hét familie-uitje van deze zomer!

 

Wil jij meer info? Klik dan hier

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden