Het Brielse Meer

De Brielse Maas, beter bekend als het Brielse Meer, is een fraai recreatiegebied van zo’n 800 ha. Naast de vele mogelijkheden om op het land de vrije tijd door te brengen, biedt de waterplas van 400 ha volop gelegenheid om watersport te beoefenen. 

De vroegere rivierarm Brielse Maas was eens van belang voor de scheepvaart. De afdamming van de Brielse Maas werd in 1950 gerealiseerd. Het Brielse Meer heeft zich sinds de aanleg snel ontwikkeld tot een belangrijk watersport- en recreatiegebied.   Om bij het gebruik van het gebied elkaar en de natuur zo weinig mogelijk overlast te bezorgen, zijn er regels die zijn vastgelegd in wetten en verordeningen.

Het gebied is bij uitstek een watersportparadijs. Ongeveer tien kilometer lang loopt het water door het gebied met aan weerszijden op de oevers ligweiden, jachthavens, vrij toegankelijke afmeermogelijkheden, strandjes, een naturistenterrein, campings en horecagelegenheden. U kunt eenvoudig een bootje huren en Het Brielse Meer is geschikt voor surfen, duiken, zeilen, zwemmen en vissen. Rondom het meer zijn wandel-, fiets- en ruiterpaden aangelegd.

Rondom het Brielse Meer liggen diverse campings en restaurants en vanaf het Brielse Meer vaart u zó de binnenstad van vestingstadje Brielle in om daar te genieten van de sfeer van toen in deze prachtige stad van nu. 

Bent u een watersportliefhebber, volgt u dan het Waterjournaal Brielse Meer via Facebook. Een leuke pagina met de laatste nieuwtjes over activiteiten en nieuws over dit mooie recreatiegebied. Wilt u ook de laatste nieuwtjes rondom Brielle ontvangen, volgt u dan Beleef Brielle via facebook of twitter.