Wandelen

Boek direct een stadswandeling met gids >

Brielle biedt met haar historische binnenstad, de stadswallen en de ligging in het landelijk gebied talloze wandelmogelijkheden.

Bewonder de historische panden met hun mooie gevels, bekijk Brielle vanaf de stadswallen. Trek stevige schoenen aan om vogels te kijken bij de Holle Mare of voor een pittige wandeling langs het Brielse Meer. Kortom: voor elke type wandelaar mogelijkheden te over.

Uiteraard spreken de binnenstad en de stadswallen tot de verbeelding en kunt u een wandeling door dit gebied combineren met een bezoek aan het museum, de winkels of een culinair uitstapje. Wandelingen zijn verkrijgbaar bij het I-punt in de hal van De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel op de Markt. Wandelingen door de binnenstad kunt u ook digitaal bekijken: De Brielse Stadswallen, Loven en Bidden, Handel en Wandel, In Naam van Oranje, Duizend Bommen en Torpedo's en Kijk eens naar Boven.

Een stadswandeling met een Brielse gids die alle plekjes kent is ook een aanrader. U boekt deze via de website www.gidsengroepbrielle.nl. In de maanden juli, augustus en september starten er elke donderdag- en zaterdagmiddag om 13.30 uur wandelingen vanaf het standbeeld van Koningin Wilhelmina op de Markt (voor het oude stadhuis, het huidige Historisch Museum). Een kwartier van tevoren, om 13.15 uur, kunt u zich aanmelden bij de gids aldaar.

Let op: Tijdens coronamaatregelen zijn er geen open wandelingen. U kunt wél boeken met een groep van maximaal 7 personen. 

Boek direct een stadswandeling met gids >

Misschien minder bekend maar zeker de moeite waard zijn de wandelmogelijkheden in het buitengebied van Brielle.  In de polder bij Zwartewaal vindt u een klein natuurgebied de Holle Mare dat bekend is onder vogelaars. Een verrekijker hoort dan ook tot de standaarduitrusting van een wandelaar in dat gebied. Ook langs beide oevers  van het Brielse Meer kunt u tijdens alle jaargetijden terecht voor een frisse neus. De verschillende horecagelegenheden bieden daarbij de mogelijkheid voor een aangename tussenstop.

Meer informatie over het Toeristisch Overstappunt (TOP Brielle) waar vandaan vele wandel en fietsroutes lopen vindt u hier.


Voor meer informatie: www.opvoorneputten.nl of www.cultuurwebbrielle.nl