Pompoenfair

Bezoek in september (datum 2020 nog niet bekend) de Pompoenfair op het Bleijkersbolwerk te Brielle. Een bruisende lifestyle fair met ambachten en ruim 120 soorten pompoenen en kalebassen, georganiseerd door de Brielse Belangenvereniging samen met Kwekerij Roest. 

Zaterdag 7 september om 10.00 uur gaan de deuren open. Jong en oud zijn welkom en de entree is helemaal gratis. Op de streekmarkt vind je brocante, streekproducten en huis- en tuindeco. Veelal ondernemers uit de regio, soms van wat verder weg vanwege het unieke product. Sommige exposanten laten ter plekke hun ambacht zien zoals de glaskralenblazer en de zilversmid. Daarnaast zijn diverse activiteiten, ook voor kinderen.

De Pompoenfair is beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur open.

Het Bleijkersbolwerk is gelegen aan het Scharloo, binnen de vesting van Brielle. Parkeren gaat het best op het parkeerterrein aan de Thoelaverweg. Parkeren is gratis, je loopt in 5 minuten naar het evenemententerrein.

Vestingstad Brielle

Brielle is bekend uit de geschiedenisboekjes, want ‘op 1 April (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’. Binnen de vestingmuren bevinden zich de bijzondere Sint-Catharijnekerk (waar Willem van Oranje in 1575 trouwde met Charlotte de Bourbon) en het interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog, gevestigd in het oude stadhuis. In de sfeervolle straatjes vindt u bijzondere winkeltjes en fijne horecagelegenheden. Uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden om te overnachten binnen de vestingmuren of erbuiten, bijvoorbeeld aan het Brielse Meer. 

Kijk voor meer informatie: WinkelsEten & Drinken | Slapen & Opstaan | Over Brielle, of blader door deze website.

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: