Zoeken

Paddeltje

Contactgegevens


Paddeltje

Informatie

De scheepsjongen van Michiel de Ruyter

Het boek Paddeltje werd geschreven door Johan H. Been. Hij woonde een eeuw geleden in Brielle! Behalve schrijver, was hij ook leraar én stadsarchivaris van Brielle. Dat is iemand die officieel de geschiedenis van de stad onderzoekt.

De schrijver zat vaak op het Asylplein, waar een huis was waar oude zeevaarders woonden. De verhalen die de zeemannen vertelden inspireerden hem tot het schrijven van veel boeken. Ook het kinderboek Paddeltje.

Paddeltje gaat over een jongen die gek is van de zee. Dan wordt hij scheepsjongen op het schip van de beroemde admiraal Michiel de Ruyter. Op reis beleeft hij veel spannende avonturen. Hij wordt zelfs meegenomen door een zeerover en moet werken als slaaf!

Paddeltje werd uitgegeven in 1908. Misschien hebben je opa en oma het nog wel in de kast staan!

Wist je dat...

Er dit jaar in het weekend van 8 en 9 oktober speciaal voor kinderen een evenement is over Paddeltje? Je kunt hem dan samen met je broers of zussen of vriendjes en vriendinnetjes leren kennen. Er zijn dan namelijk gekostumeerde spelers die jullie op verschillende plekken in Brielle kennis laten maken met Paddeltje en zijn avonturen.

Hou daarvoor de krant, deze website of de sociale media in de gaten of vraag je ouders om dat te doen.

Klik hier om te zien welke evenementen er dit jaar nog meer speciaal voor kinderen georganiseerd worden!