Zoeken

De Hoofdwacht

De Hoofdwacht

Informatie

De Hoofdwacht

Eet- en drinklokaal De Hoofdwacht, een unieke locatie in het hart van Brielle. Het is letterlijk het middelpunt voor koffie met gebak, lunch, borrel en diner tot uitgaan in de late uurtjes. Kom binnen of op het verwarmde ruime terras ontspannen en proef de sfeer van het oude centrum.

 

Café

Gezelligheid aan de bar of in het café. Onder het genot van een heerlijke kop koffie met gebak, een lekkere lunch, of gewoon een drankje. Even lekker de tijd voor jezelf nemen. Dat kan in ons café! Gezellig samen, met vriendinnen of vrienden, collega’s of met zakelijke relaties, u bent bij ons van harte welkom. U kunt ook bij ons terecht na het werk voor een afterwork borrel of een feestje.

 

Restaurant

In de avond verwelkomen wij u graag op de eerste verdieping in ons met authentieke elementen sfeervol ingericht restaurant ‘Boven De Hoofdwacht’ voor een uitgebreid diner of een snelle maaltijd. De vele verschillende gerechten vindt u op onze menukaart. Van verse vis of een huisgemaakte saté, tot aan een lichte salade.

 

Terras

In het zonnetje op het terras. Met wel 180 zitplaatsen is het terras wel de grootste binnen de Brielse vestingwallen. Met de moderne parasols kan ons terras vrijwel geheel overdekt en verwarmd worden. Na een dagje winkelen, fietsen, wandelen of werken kom je op ons terras helemaal bij. De gezelligheid van alle mensen, de goede service van het team, een lekker drankje, een vers bereid hapje van de chefs, de warmte van het zonnetje… Dat is pas genieten! 

 

Welkom bij Eet- en drinklokaal De Hoofdwacht

 
 
Zoals gebruikelijk in vestingsteden werden ook in Brielle de wachtdiensten bij de verschillende poorten geregeld vanuit een centraal in de stad gelegen hoofdwachthuis. Dit stond van oudsher aan de oostzijde van de Markt, tegenover het stadhuis. De huidige Hoofdwacht werd daar in 1789 gebouwd ter vervanging van een ouder gebouw. De ontwerper was luitenant-ingenieur Johannes van Westenhout. De Hoofdwacht deed als zodanig dienst tot 1882, toen het Brielse garnizoen werd opgeheven en de poorten buiten gebruik werden gesteld. Daarna werd het gebouw de woning van de opzichter van 's Lands Fortificatiën en in 1965 kazerne voor de Koninklijke Marechaussee. Halverwege de jaren 90 kreeg het gebouw een horecabestemming.

 

Openingstijden

De Hoofdwacht is dagelijks geopend van 09.00 tot 20.00 uur
De keuken is open van 10.00 tot 20:00 uur

 

Online reserveren:

Indien u wil reserveren dan vragen wij u gebruik te maken van ons reserveringssysteem. Voor groepen, een besloten diner of speciale wensen kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen.