Zoeken

Kalknacht

31 maart 2024 Kalknacht Brielle

Het is tegenwoordig verboden, maar vroeger gingen de Briellenaren met een emmer met kalk op pad om op de ramen van de winkels en huizen grappige zinnen te kalken. Teksten die je normaal gesproken niet kunt uiten, grappen en dingen die je kwijt wil en waar een ludieke draai aan gegeven werd. 

Wegens incidenten met moeilijk verwijderbare latexverf (in plaats van kalk), is het inmiddels verboden om op die nacht ‘ kalk te vervoeren’. Sinds het verbod is er een jaarlijks kat-en-muis-spel tussen de groepen kalkers en de politie, die op die nacht in groten getale aanwezig is. Overtreders moeten hun kalk inleveren. Soms moeten ze de nacht in de cel doorbrengen of wordt een taakstraf opgelegd.  Tegenwoordig worden er ook veel kalkstiften gebruikt. Kalkstiften zien er uit als dikke markeerstiften waarin vloeibare kalk de basis vormt. Door het handige vervoeren van deze stiften, hebben ze de voorkeur over het ouderwetse ‘emmertje met kwast’. Gelukkig worden er ook nog veel leuke, originele teksten op de ramen gezet zoals oorspronkelijk bedoeld.

De gehele nacht is er veel gezelligheid in de horeca van Brielle.

Terug naar het overzicht

Contactgegevens

markt 1
3231 AH BRIELLE
http://www.1aprilvereniging.nl

Wanneer?

31 maart 2024 om 23:00 - 23:59

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden