Bruisend Brielle

Op de laatste zaterdag van augustus staat Brielle bol van de activiteiten. Van 11.00 tot 17.00 uur is er in de hele binnenstad vanalles te beleven en ontdekken. Ook presenteren er zich vele Brielse verenigingen. Een bruisende dag die u niet mag missen! 

In 2021 wordt Bruisend Brielle gehouden (onder voorbehoud) op zaterdag 28 augustus. Onderstaande onderdelen zijn de onderdelen welke normaliter jaarlijks op het bruisende evenement terugkeren. Uiteraard is de programmering dit jaar onder voorbehoud vanwege de coronamaatregelen.

Bruisend Brielle bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder:

Havenactiviteiten aan het Maarland.

In de historische binnenhaven van Brielle doen historische schepen deze dag speciaal de Brielse haven aan. Er zijn oude ambachten en kinderen kunnen oesters beschilderen. Er wordt een American-style kade ingericht vol trucks en motoren. De brandweer en de reddingsbrigade zijn ook van de partij en er gebeurt nog veel meer op en rond de haven deze dag!

Kunstmarkt bij de Sint-Catharijnekerk

Meer dan 40 kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen in en op het plein voor de Sint-Catharijnekerk hun werk ten toon. Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Bekijk demonstraties en wees zelf creatief tijdens een workshop. Het kan allemaal! Het plein voor de Sint-Catharijnekerk is voor één dag het Montmartre van Den Briel. Ook in de Catharijnekerk zijn kunstenaars te vinden. 

De kunstmarkt  is een samenwerking tussen Kunstkring Voorne, Kunstwerk Westvoorne, onafhankelijke Brielse kunstenaar(s), de Brielse Belangenvereniging en Stichting Kunst en Cultuur Brielle. 

Duurzame markt op de Turfkade

Insectenlolly’s maken, duurzame bouwmaterialen bekijken en lokale producten kopen: de duurzame markt op de Turfkade in het centrum van Brielle op heeft een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden.  

En meer...

In de hele binnenstad staan kramen waar verenigingen en instellingen zich aan u voorstellen. In de Sint-Catharijnekerk geniet je ieder uur van een concert met medewerking van verschillende koren en solisten. Laat je verrassen door mooie pianomuziek, gitaarmuziek of van de koren. In de Nobelstraat en op het Bleijkersbolwerk staan oldtimers. De Modelvliegtuigclub van Voorne-Putten staat ook op het Bleijkersbolwerk. En door de hele binnenstad kun je muzikale optredens tegen het lijf lopen. Van looporkest tot folkmuziek, van vioolmuziek tot hoempapa, alles is mogelijk…

Parkeren

Parkeren gaat het best op het parkeerterrein aan de Thoelaverweg. Parkeren is gratis, je loopt in 5 minuten naar de Brielse binnenstad.

Vestingstad Brielle

Brielle is bekend uit de geschiedenisboekjes, want ‘op 1 April (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’. Binnen de vestingmuren bevinden zich de bijzondere Sint-Catharijnekerk (waar Willem van Oranje in 1575 trouwde met Charlotte de Bourbon) en het interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog, gevestigd in het oude stadhuis. In de sfeervolle straatjes vindt u bijzondere winkeltjes en fijne horecagelegenheden. Uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden om te overnachten binnen de vestingmuren of erbuiten, bijvoorbeeld aan het Brielse Meer. 

Kijk voor meer informatie: Winkels | Eten & Drinken | Slapen & Opstaan | Over Brielle, of blader door deze website.

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: