Bruisend Brielle

Op de laatste zaterdag, 31 augustus 2019, staat Brielle bol van de activiteiten. Ook presenteren er zich vele Brielse verenigingen. Een bruisende dag die u niet mag missen!

Bruisend Brielle bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder onder andere:

Havenactiviteiten aan het Maarland.

Het is de organisatie, mede dankzij vrijwilligers, wederom gelukt om extra aandacht te schenken aan de mooie haven aan het Maarland. Historische oude schepen zullen de Brielse haven aandoen en er zijn oude ambachten te bekijken. Kinderen kunnen oesters beschilderen. De reddingsbrigade is ook van de partij en er gebeurt nog veel meer op en rond de haven deze dag!

Kunstmarkt bij de Sint-Catharijnekerk

In samenwerking met Kunstkring Voorne, Kunstwerk Westvoorne, onafhankelijke Brielse kunstenaar(s) en Stichting Kunst en Cultuur Brielle zal het plein voor de Sint-Catharijnekerk tijdens Bruisend Brielle opnieuw veranderen in het Montmartre van Den Briel. Meer dan dertig kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen hun werk ten toon. Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Geniet van toepasselijke activiteiten, ook voor de kinderen, en bijpassende live muziek . Tijd: 11 – 17uur.

Duurzame markt op de Turfkade

Insectenlolly’s maken, duurzame bouwmaterialen bekijken en lokale producten kopen: de duurzame markt op de Turfmarkt in het centrum van Brielle op zaterdag 31 augustus heeft een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden. 

Bij de Duurzame Ontdekbus kunnen kinderen uit een heleboel verschillende activiteiten kiezen, in de WoonWijzerWagen geven onafhankelijke deskundigen advies aan bezoekers die hun huis energiezuinig willen maken. Bij de kramen op de Turfmarkt zijn streekproducten, biologische levensmiddelen en milieuvriendelijke cadeauartikelen te koop. De duurzame markt is georganiseerd door de Stichting Milieu Dichterbij in opdracht van de gemeente Brielle en in samenwerking met de Brielse Belangenvereniging.

Bij de kraam van de Stichting Milieu Dichterbij zijn slootdieren te bewonderen en de imker vertelt graag over het belang van bijen. Hij verkoopt ook heerlijke lokale honing. Mensen die vragen hebben over zonnepanelen, krijgen gratis en vrijblijvend advies van een Ewell-medewerker. Stal Flicka is aanwezig met pony’s, waarop kinderen een ritje kunnen maken. Verder voorziet de duurzame markt in tweedehands boeken, basisproducten voor het bakken van brood en informatie voor iedereen die graag wil fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met een beperking. Bezoekers die hun kennis op het gebied van duurzaamheid testen met een vragenlijst van de gemeente Brielle, maken kans op een prijs.

Muziek tijdens Bruisend Brielle

Een jaarlijks terugkerend onderdeel is muziek in de kerk(en). In de St. Catharijnekerk worden inloop concerten gegeven. Vanaf 12.30 uur zal elk uur kunt u genieten van een concert met medewerking van verschillende koren en solisten. Laat u verrassen door mooie pianomuziek, gitaarmuziek of van de koren. Ook op straat zult u door muziek verrast worden. Tijdens het rondlopen langs alle onderdelen die het evenement zo bijzonder maken kunt u diverse spontane muzikale optredens tegenkomen. Van looporkest tot folkmuziek, van vioolmuziek tot hoempapa, alles is mogelijk.

Meer informatie volgt of is te verkrijgen via bruisend@beleefbrielle.nl.