Bruisend Brielle

Bruisend Brielle op 28 augustus vol activiteiten en beleving kan in 2021 niet op reguliere wijze plaatsvinden. Wel is er de kunstmarkt: het plein voor de Sint-Catharijnekerk is voor één dag het Montmartre van Den Briel.

Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek, op het sfeervolle plein voor de Sint-Catharijnekerk en in één van de zijbeuken van de kerk.

Praktische info

De kunstmarkt is van 11.00 - 17.00 uur en gratis te bezoeken. Houd rekening met de Brielse 1,572 meter afstand en volg de aanwijzingen/ bewijzering op. 

Programma

Bekijk het programmaboekje op de website van Kunst en Cultuur Brielle: Programma kunstmarkt 2021

Parkeren

Parkeren gaat het best op het parkeerterrein aan de Thoelaverweg. Parkeren is gratis, je loopt in 5 minuten naar de Brielse binnenstad.

Vestingstad Brielle

Brielle is bekend uit de geschiedenisboekjes, want ‘op 1 April (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’. Binnen de vestingmuren bevinden zich de bijzondere Sint-Catharijnekerk (waar Willem van Oranje in 1575 trouwde met Charlotte de Bourbon) en het interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog, gevestigd in het oude stadhuis. In de sfeervolle straatjes vindt u bijzondere winkeltjes en fijne horecagelegenheden. Uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden om te overnachten binnen de vestingmuren of erbuiten, bijvoorbeeld aan het Brielse Meer. 

Kijk voor meer informatie: Winkels | Eten & Drinken | Slapen & Opstaan | Over Brielle, of blader door deze website.

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: