Bruisend Brielle

Op de laatste zaterdag, 31 augustus 2019, staat Brielle bol van de activiteiten. Van 11.00 tot 17.00 uur is er in de hele binnenstad vanalles te beleven en ontdekken. Ook presenteren er zich vele Brielse verenigingen. Een bruisende dag die u niet mag missen! 

Bruisend Brielle bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder:

Havenactiviteiten aan het Maarland.

De historische binnenhaven van Brielle krijgt dit jaar een extra uitgebreid activiteitenprogramma. Verschillende historische schepen doen deze dag speciaal de Brielse haven aan. Er zijn oude ambachten en kinderen kunnen oesters beschilderen. Er wordt een American-style kade ingericht vol trucks en motoren. De brandweer en de reddingsbrigade zijn ook van de partij en er gebeurt nog veel meer op en rond de haven deze dag!

Kunstmarkt bij de Sint-Catharijnekerk

Meer dan 40 kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen in en op het plein voor de Sint-Catharijnekerk hun werk ten toon. Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Bekijk demonstraties, maak zelf een eigen beeldhouwwerk tijdens een workshop speksteen snijden of schilder mee aan de Brielse Nachtwacht. Het kan allemaal! Het plein voor de Sint-Catharijnekerk is voor één dag het Montmartre van Den Briel. Dit jaar loopt de kunstmarkt door tot in de Sint-Catharijnekerk. Klik hier als u het boekje wilt bekijken met alle kunstenaars. De kunstmarkt  is een samenwerking tussen Kunstkring Voorne, Kunstwerk Westvoorne, onafhankelijke Brielse kunstenaar(s), de Brielse Belangenvereniging en Stichting Kunst en Cultuur Brielle. 

Duurzame markt op de Turfkade

Insectenlolly’s maken, duurzame bouwmaterialen bekijken en lokale producten kopen: de duurzame markt op de Turfkade in het centrum van Brielle op zaterdag 31 augustus heeft een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden. 

Bij de Duurzame Ontdekbus kunnen kinderen uit een heleboel verschillende activiteiten kiezen, in de WoonWijzerWagen geven onafhankelijke deskundigen advies aan bezoekers die hun huis energiezuinig willen maken. Bij de kramen op de Turfmarkt zijn streekproducten, biologische levensmiddelen en milieuvriendelijke cadeauartikelen te koop. De duurzame markt is georganiseerd door de Stichting Milieu Dichterbij in opdracht van de gemeente Brielle en in samenwerking met de Brielse Belangenvereniging.

Bij de kraam van de Stichting Milieu Dichterbij zijn slootdieren te bewonderen en de imker vertelt graag over het belang van bijen. Hij verkoopt ook heerlijke lokale honing. Mensen die vragen hebben over zonnepanelen, krijgen gratis en vrijblijvend advies van een Ewell-medewerker. Stal Flicka is aanwezig met pony’s, waarop kinderen een ritje kunnen maken. Verder voorziet de duurzame markt in tweedehands boeken, basisproducten voor het bakken van brood en informatie voor iedereen die graag wil fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met een beperking. Bezoekers die hun kennis op het gebied van duurzaamheid testen met een vragenlijst van de gemeente Brielle, maken kans op een prijs.

En meer...

In de hele binnenstad staan kramen waar verenigingen en instellingen zich aan u voorstellen. In de Sint-Catharijnekerk geniet u ieder uur van een concert met medewerking van verschillende koren en solisten. Laat u verrassen door mooie pianomuziek, gitaarmuziek of van de koren. Bekijk hier het programma. In de Nobelstraat en op het Bleijkersbolwerk staan oldtimers. De Modelvliegtuigclub van Voorne-Putten staat ook op het Bleijkersbolwerk. En door de hele binnenstad kunt u muzikale optredens tegen het lijf lopen. Van looporkest tot folkmuziek, van vioolmuziek tot hoempapa, alles is mogelijk…

Plattegrond

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: