Bruisend Brielle

Op de laatste zaterdag, 31 augustus 2019, staat Brielle bol van de activiteiten. Op verschillende locaties in de binnenstad zijn o.a. modeshows, straattheater en live muziek georganiseerd. Ook presenteren er zich vele Brielse verenigingen. Een bruisende dag die u niet mag missen!

Bruisend Brielle bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder onder andere:

Havenactiviteiten aan het Maarland.

Het is de organisatie, mede dankzij vrijwilligers, wederom gelukt om extra aandacht te schenken aan de mooie haven aan het Maarland. Historische oude schepen zullen de Brielse haven aandoen waaronder de sleepboten Bugsier 5 en Maassluis, bergingsvoertuigen de Bruinvisch en Tonijn en de Hessari aanwezig welke ook te bezichtigen zijn. Rondom de haven op de kade kunt u kennis maken met maritieme ambachten en zal er een snuffelmarkt zijn.

Kunstmarkt bij de Sint-Catharijnekerk

In samenwerking met Kunstkring Voorne, Kunstwerk Westvoorne, onafhankelijke Brielse kunstenaar(s) en Stichting Kunst en Cultuur Brielle zal het plein voor de Sint-Catharijnekerk tijdens Bruisend Brielle opnieuw veranderen in het Montmartre van Den Briel. Meer dan dertig kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen hun werk ten toon. Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Geniet van toepasselijke activiteiten, ook voor de kinderen, en bijpassende live muziek . Tijd: 11 – 17uur.

Muziek tijdens Bruisend Brielle

Een jaarlijks terugkerend onderdeel is muziek in de kerk(en). In de St. Catharijnekerk worden inloop concerten gegeven. Vanaf 12.30 uur zal elk uur kunt u genieten van een concert met medewerking van verschillende koren en solisten. Laat u verrassen door mooie pianomuziek, gitaarmuziek of van de koren. Ook op straat zult u door muziek verrast worden. Tijdens het rondlopen langs alle onderdelen die het evenement zo bijzonder maken kunt u diverse spontane muzikale optredens tegenkomen. Van looporkest tot folkmuziek, van vioolmuziek tot hoempapa, alles is mogelijk.

Meer informatie volgt of is te verkrijgen via bruisend@beleefbrielle.nl.