Op stap met de stadsgids!

Neem familie of vrienden mee op een wandeling vol verhalen door de binnenstad van vestingstadje Brielle.

Vestingstad Brielle met de gezellige terrasjes en winkeltjes is bekend uit de geschiedenisboekjes, want ‘op 1 April (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’. Die geschiedenis is in de binnenstad overal terug te vinden. 

Er zijn drie verschillende wandelingen te boeken. De wandelingen duren, afhankelijk van de te volgen route, in de meeste gevallen anderhalf tot twee uur. In overleg met de groep past de gids de wandeling eventueel aan.

Stad: Je loopt met de gids door de oude straten met historische huizen en gebouwen waarvan vele een lange geschiedenis hebben. Je maakt kennis met gevelstenen en loopt langs de Provoost, waar je je in een heel andere tijd waant.

Kerk & Stad: Je start bij de Sint-Catharijnekerk (de Brielse Dom) en hoort de verhalen achter de gebrandschilderde ramen, de grafstenen en de gildeborden. Daarna volg je de gids de binnenstad van Brielle door.

Stad & wallen: de rondleiding door de stad wordt gecombineerd met een bezoek aan de Brielse vestingwerken. De vesting van Brielle is bewaard gebleven en kenmerkt zich door veel groen, bastions, kanonnen en mooie uitzichten.

Per gids kunnen er, in verband met de coronamaatregelen, op een veilige manier, zeven personen mee.

Je boekt via het aanmeldingsformulier op de website van Gidsengroep Brielle: www.gidsengroepbrielle.nl/aanmelden/

 

 

 

---

Blijf op de hoogte via de sociale media: