Zoeken

polygon polygon polygon
Nederlandse Vestingstedendagen in Brielle Nederlandse Vestingstedendagen in Brielle

Nederlandse Vestingstedendagen in Brielle

polygon polygon

10 en 11 september

Brielle was op 10 en 11 september 2022 gaststad van een grote happening: de Nederlandse Vestingstedendagen, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

Bekijk de video:

Bezoekers kwamen van heinde en ver naar de vestingstad om het feest mee te maken en het weer sloeg na een eerste regenbui op zaterdag ineens om naar een prachtig zonnig weekend. Ridderspelen, kanonniers, schutterijen, ambachtslieden, troubadours, gildes en prachtige oude schepen gaven de vestingstad een weekend lang een heel ander uiterlijk. Historische gebeurtenissen werden nagespeeld en velen waren gekleed in de klederdracht van toen.

Mede dankzij vertegenwoordigers uit de andere vestingsteden van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden was deze editie van de Nederlandse Vestingstedendagen wederom een groot succes. De organisatie lag in handen van Brielse 1 April Vereniging in samenwerking met Gemeente Brielle en de Brielse Belangenvereniging. 

Vestingstedendagen

Reacties online

Bezoeker Rozemarijn van Mil stuurde ons na afloop bijgaande sfeervolle wallenfoto. Meer foto's zijn te vinden op onze facebookpagina, Beleef Vestingstad Brielle. (Binnenkort verschijnt hier ook een video met beelden van het geslaagde evenement, gemaakt door DDR productions.)

Op Snapchat pasten bezoekers het Vestingstedendagen-filter toe op hun foto's en ook op facebook en instagram deelden mensen hun enthousiasme:

  • "Geslaagde Vestingstedendagen in Brielle. Druk bezocht en uitstekend georganiseerd. Trots op Brielle!"
  • "Wat een mooie dagen hebben we weer achter de rug in ons mooie BRIELTJE. Mooi weer, heel veel mensen op de been die gekomen waren om te genieten van de Pompoenfair, Braderie, Verschillende Muziekgroepjes en een natje en een droogje op de volle terrassen.. Het was weer TOPPY!!!!!"
  • "Wat hebben we genoten van de Vestingstedendagen in Brielle! Opzetten in een hoosbui op vrijdagavond leverde wel even een flink nat pak op, maar gelukkig bleef het zaterdag en zondag overwegend stralend weer op een schitterend plekje." (Gezelschap De Reisigers)
  • "Heerlijk weekend gehad. Goed idee, Nederlandse Vestingstedendagen in Brielle! Mag wel vaker."

En natuurlijk de reactie van onze burgemeester niet te vergeten:

"Brielle kan terugkijken op twee prachtige Vestingstedendagen. Twee dagen dat het weer volop bruiste in onze vesting, mede ook dankzij de combinatie met de Open Monumentendagen en de Kunstmarkt".

Benieuwd wat er allemaal te doen was op 10 en 11 september? Bekijk hieronder dan de uitgelichte onderdelen. Let op: de informatie gold alleen voor dit evenement. Wil je toch een keer met de paardentram, naar een leuke activiteit of het geuzenschip bekijken? Kijk dan gewoon even rond op deze website voor alle informatie over Brielle en haar activiteiten en bezienswaardigheden.

Onderdelen uitgelicht

 

Feestjaar: doe open de poort!

De Nederlandse Vestingstedendagen in Brielle vonden plaats in het kader van het jubileumjaar 2022 waarin de vestingstad 450 jaar vrijheid viert.

Op 1 april 1572 bevrijdden de watergeuzen Brielle als eerste stad van Nederland van de Spanjaarden. Hier werd geschiedenis geschreven. Die van vrijheid. Dat vieren we dit jaar groots. We heten je welkom en openen de poort!

Klik hier voor alle info over het jubileumjaar.

Slope down