Zoeken

Wandeltocht Historisch Brielle

Wandelen Brielle - Voorne-Putten

Hoe kun je Brielle en omgeving beter leren kennen dan er doorheen te wandelen en te genieten van al het moois wat er te zien valt? Al wandelend door de stadskern van Brielle komt de historie weer tot leven. In samenwerking met vele organisaties uit Brielle heeft de Stichting Samenwerkende Wandelgroepen Brielle een unieke wandeling door historisch Brielle uitgezet. Inschrijven gebeurt online.

De routes lopen door de stadskern van Brielle, maar ook door de omgeving. Je komt door de dorpskernen Zwartewaal en Vierpolders. Zo kun je kennismaken met de vesting Brielle, met haar ravelijnen, bastions, wallen, beren en kanonnen. Maar ook buiten de vesting kom je veel geschiedenis tegen.

Wat te denken van de plaats waar in juli 1572 19 monniken, de Martelaren van Gorcum, zijn opgehangen. De routes gaan voor het overgrote deel over verharde wegen, die goed begaanbaar zijn. Onderweg zijn diverse rustmogelijkheden met toiletvoorzieningen.

Twee rustplaatsen zijn zonder meer uniek te noemen. De route komt door de prachtige Bedevaartskerk Heilige Martelaren van Gorichem en gaat tevens door de protestante Sint Catharijne Kerk.

Afhankelijk van de tijd die je over jouw route gaat doen, heb je wellicht nog een mogelijkheid om even te genieten van Brielle. Er is natuurlijk veel meer te zien dan wat tijdens de wandeltocht voorbij gaat komen.

Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Kaaisingel 2
3231 KB BRIELLE
0181-485771 https://www.wandel.nl/evenementen/wandeltochthistorischbrielle/ Boeken

Prijzen

Standaard
€7.00
Standaard
€6.00
Kinderen
€3.50 - t/m 12 jaar

Wanneer?

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden