Zoeken

Hollandsche Meesters

vocaal ensemble serenade

Het Vocaal Ensemble Serenade, onder leiding van Mariët Kaasschieter, heeft een mooi programma met muziek van uitsluitend Nederlandse componisten.
Daarbij worden werken tentoongesteld van hedendaagse Hollandsche Meesters: Rob Hillebrand en Vincent van de Griend.

Van Sweelinck en Clemens non Papa via Cornelis Schuyt en Hendrik Andriessen tot Alexander Voormolen en Ton de Leeuw: een programma met louter muziek geschreven door Nederlandse componisten.
Van een canon tot 8 stemmigheid, van een ensemble met mannenstemmen tot een dubbel bezet duet voor vrouwenstemmen. Kortom een gevarieerd programma.

Samen met de zangers en de schilders zijn er van beide kunstenaars schilderijen uitgezocht die we bij de composities vinden passen, deze worden tijdens dat werk tentoongesteld en voorzien van een korte toelichting.
De schilders zijn ook aanwezig, bij de borrel na het concert kun je voor eventuele informatie over hun werk met hen in gesprek.

Vocaal Ensemble Serenade, in 2016 opgericht door Mariët Kaasschieter, bestaat uit gevorderde amateurs, een vaste kerngroep aangevuld met ‘losse zangers’ en heeft inmiddels meer dan 12 succesvolle projecten uitgevoerd, waaronder meermaals de Ceremony of Nine Lessons and Carols, een programma met Boheemse Volksmuziek, een programma met Amerikaanse componisten, Musikalische Exequien van H. Schütz en Lamento d’Arianna van Monteverdi……

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze Hollandsche Meesters: dan heten we jou van harte welkom!

Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Schoolstraat 5
3238 AP ZWARTEWAAL

Prijzen

Standaard
€ 12,50

Wanneer?

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden