Zoeken

Torpedisten: na 100 jaar terug

04 juli t/m 30 september Torpedisten Brielle

Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat de torpedisten Brielle verlieten.

0p zaterdag 14 mei zijn de torpedisten echter terug. U kunt ze vanaf 14:30 uur ontmoeten bij de sloepenloods aan het Maarland. Daar arriveren de kapiteins Van Houtum en Fabius en torpedist Feenstra per sloep en vertellen ze hoogstpersoonlijk over hun gevaarlijke werk, want bij het leggen van zeemijnen kwam menig torpedist om het leven.

De aankomst van de torpedisten wordt muzikaal begeleid door het muziekkorps Libertatis dat destijds banden had met het muziekkorps Sempre Cressendo van de Torpedisten. Na een kort theaterstuk openen de heren een historische-fototentoonstelling over het Brielse korps torpedisten.  Extra informatie over het korps en de foto’s zijn te lezen via de  QR-codes bij de foto’s. Bovendien kunt u na afloop onder leiding van twee torpedisten een wandeling maken langs plekken die met het korps te maken hebben. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Nettie, het voormalige officiers- en opleidingsschip dat korte tijd Brielle aandoet en bij de sloepenloods afgemeerd zal liggen.

Het torpedistenweekend en de fototentoonstelling is een initiatief van Marianne de Bruyn Stolk en de Vereniging Maarland Bewoners. Het project kreeg financiële steun van de gemeente in het kader van het jubileumjaar ‘Brielle 450 jaar Eersteling der Vrijheid’.

De fototentoonstelling blijft t/m september te bezichtigen op het grasveld voor de sloepenloods op het Maarland. 

Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Maarland Noordzijde 104
3231 CH BRIELLE
0181414080 http://www.verenigingmaarlandbewoners.nl

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden