Zoeken

De Nederlandse Vestingstedendagen

10 september en 11 september Noordpoort Brielle

Brielle is twee dagen lang het unieke decor van een grote happening: de Nederlandse Vestingstedendagen, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

Dit spectaculaire evenement in een historische setting trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Ridderspelen, kanonniers, schutterijen, ambachtslieden, troubadours, gildes en prachtige oude schepen geven de vestingstad een weekend lang een heel ander uiterlijk. Historische gebeurtenissen worden nagespeeld en velen zijn gekleed in de klederdracht van toen.

Samen met de vele vertegenwoordigers uit de andere vestingsteden van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden maakt Brielle er een geweldig historisch spektakel van. Twee dagen lang gaan de poorten open en kun jij je wanen in een historische vesting. 

Tijdens de vestingdagen - die zich veelal afspelen op en rond de vestingwallen - zijn er door de hele binnenstad extra activiteiten gepland zoals een kunstmarkt met 39 kunstenaars, pompoenfair en Maritiem Brielle!

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden