Zoeken

Wandeltocht Historisch Brielle

17 september 2022 Wandeltocht Historisch Brielle

Hoe kun je Brielle en omgeving beter leren kennen dan er doorheen te wandelen en te genieten van al het moois wat er te zien valt?

Dit jaar, 2022, viert Brielle 450 jaar vrijheid. Op 1 april 1572 bevrijdden de watergeuzen Brielle als eerste stad van Nederland van de Spanjaarden. Hier werd geschiedenis geschreven. Die van vrijheid. Dat vieren we groots. We heten je welkom en openen de poort!

Een leuke manier om Brielle te ontdekken is door mee te doen aan de Historische Wandeltocht op zaterdag 24 september. De routes (van 10, 20, 30 of 40 kilometer) gaan voor het overgrote deel over verharde wegen, die goed begaanbaar zijn.

Onderweg zijn er diverse rustmogelijkheden met toiletvoorzieningen. De routes lopen onder andere door de Bedevaartskerk van de Martelaren van Gorinchem, langs dorpskernen Zwartewaal en Vierpolders, over de Brielse stadswallen en dwars door de Brielse Dom, in de sfeervolle Brielse binnenstad.

Afhankelijk van de tijd die je over jouw route gaat doen, heb je wellicht nog de mogelijkheid om te genieten van Brielle met haar terrasjes, het historische museum en de leuke winkeltjes. 

Inschrijven

Inschrijven doe je via www.wandel.nl. Het inschrijftarief voor dit evenement bedraagt €7,00 (voor leden van Koninklijke Wandelbond Nederland €6,00). Het inschrijfgeld voor kinderen t/m 12 jaar bedraagt €3,50. Er zijn ook leuke prijzen te winnen voor elke afstand, waaronder een leuke jeugdprijs!

Bereikbaarheid

Startlocatie is onderdeel van de wallen, het ravelijn met restaurant: De Brielsche aap

AUTO – Voor het parkeren van uw auto volgt u de borden richting start en parkeerlocatie. De auto parkeer je gratis naast de startlocatie.

BUS – Vanuit de richting Rotterdam is er een frequente busverbinding vanaf het metrostation Spijkenisse (buslijn 403) naar de bushalte Brielle Nieuwland, gelegen op een paar honderd meter van de startlocatie.

METRO – Spijkenisse op haar beurt is bereikbaar met de metro. Vanuit de richting Rockanje dezelfde buslijn. Ieder halfuur naar Brielle Nieuwland.

FIETS – Kom je op de fiets dan stal je die op het parkeerterrein nabij de Brielsche Aap.

Deze unieke wandeling door historisch Brielle  is uitgezet door de Stichting Samenwerkende Wandelgroepen Brielle in samenwerking met vele lokale organisaties en Stichting Brielle 2022. 

Doe open de poort!

De Historische Wandeltocht vindt plaats in in het kader van het jubileumjaar 2022 waarin de vestingstad 450 jaar vrijheid viert. Op 1 april 1572 bevrijdden de watergeuzen Brielle als eerste stad van Nederland van de Spanjaarden. Hier werd geschiedenis geschreven. Die van vrijheid. Dat vieren we dit jaar groots. We heten je welkom en openen de poort!

Klik hier voor alle info over het jubileumjaar.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden