Zoeken

Vijf Brielse ondernemers met een heerlijke cocktailkaart!

16 maart 2023 Vijf Brielse ondernemers met een heerlijke cocktailkaart!

Wist je dat je in Brielle terecht kunt voor de heerlijkste cocktails?

In de laatste paar jaar ontwikkelden verschillende Brielse horecaondernemers een eigen cocktailkaart. Om jullie lekker te maken, hier de opties:

Tapasbar 1572

General manager Danny van Tapasbar 1572 werkte ooit in één van de beste cocktailbars van Nederland.

‘In coronatijd zijn we met cocktails begonnen en dat liep al snel storm: mensen komen nu regelmatig voor cocktails met tapas erbij in plaats van andersom.’ Danny staat op de foto met de White Chocolate Pornstar Martini met vanille, passievrucht en witte chocolade. ‘Deze cocktail is mijn favoriet omdat ik er soms wel 80 op een avond maak!’ Op 25 maart houdt de tapasbar een Cocktail Night en het is ook mogelijk voor een High Cocktail te reserveren.

Café Alva

Café Alva is een Latin cocktailbar pur sang. Eigenaresse Valentina (Peruaans van afkomst) en haar man Benny (Nederlands/ Engels) shaken inmiddels meer dan 25 soorten. ‘Maar daar komt er om de paar weken weer één bij, want Valentina verzint steeds weer een nieuwe mix’.

Natúúrlijk moeten vaste gasten dan even proeven. Op de foto staat Valentina met de heerlijke cocktail Sidecar, met onder andere Brandy, limoen en Cointreau. Café Alva verkoopt ook speciale Peruaanse cocktails die je nergens anders vindt.

Café Cheers

Ook Cheers Brielle heeft een uitgebreide cocktailkaart. Sinds kort reserveer je er ook een High Cocktail. Deze bestaat uit een shotje bij binnenkomst met daarna drie heerlijke cocktails en zoete en hartige hapjes. Op de foto staan medewerkers Angelique en Charissa.

Charissa (links) kiest voor het Splitje als lekkerste cocktail: ‘Het is zo lekker omdat er naast Likeur 43 en sinaasappelsap ook slagroom in zit’. Angelique vindt het lastiger kiezen, want zij heeft twéé favorieten: de Watermelon Fizz en de Fizzy Peachtree. Wij kunnen het ons voorstellen: ze lijken beide heerlijk!

Poorter Boutique Hotel

Vanaf 22 maart start Poorter Hotel met een nieuwe lunch- en cocktailkaart. Hierop staat onder andere de speciale cocktail Mango NR5.

Dit is de favoriet van manager Oscar, die ervan geniet om de cocktail met o.a. wodka, limoen en mangosap te maken. Poorter Hotel organiseert geen speciale cocktail avonden maar wel wijnproeverijen, sushi avonden en nog veel meer leuks. En is het mooi weer? Dan drink je deze cocktail uiteraard op het nieuwe zonnige tuinterras achter het hotel!

De Brielsche aap

Ook het paradijseiland de Brielsche aap heeft een kaart met verschillende heerlijke cocktails én speciale 'Rum Surprise' cocktails. Op de foto zie je de favoriet van medewerker Lisa: Sex on the Beach.

“Ik vind de mix van het zoete van de perzik-likeur en het zure van sinaasappelsap lekker verfrissend. Het kleine beetje bitter van de cranberrysap en de prikkeling van de vodka, maken dit voor mij het perfecte drankje na een dag werken’. Kom snel proeven of kies een andere zonnige cocktail van de kaart.

Benieuwd naar de adressen en contactgegevens van deze ondernemers? Kijk dan op de horeca-pagina van onze website. Hier vind je ook alle andere restaurants, koffiezaken en café’s in Brielle en omgeving.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden