Zoeken

Vestingstad Brielle in het klein, dat moet je zien!

19 oktober 2022 Vestingstad Brielle in het klein, dat moet je zien!

De langverwachte maquette is klaar en sinds gisteren te bewonderen. De maquette staat in de ontvangsthal van het Historisch Museum Den Briel.

Elf maanden lang was Miniworld Rotterdam bezig met de maquette.De vele huizen, monumenten en de Brielse Dom zijn tot in detail in het klein nagebouwd op schaal 1:250 (de maquette is circa 4,5 x 5,5 meter groot).

Hierdoor kunnen we over 50 jaar nog steeds zien hoe Brielle er in 2022 uit zag.

Het project werd uitgevoerd in het kader van het jubileumjaar waarin het 450 jaar geleden was dat Brielle de eerste stad van Nederland was die werd bevrijd van de Spanjaarden.

Bezoeken

De maquette bevindt zich in de hal van het oude stadhuis en te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag: 10.00-17.00 uur en zondag: 13.00-17.00 uur. Entree is gratis. 

Bij de balie in de hal is het mogelijk een kaartje te kopen om het Historisch Museum Den Briel te bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

Jubileumjaar

De maquette, gemaakt door Miniworld Rotterdam, is een project georganiseerd in het kader van het jubileumjaar 2022, waarin Brielle 450 jaar vrijheid viert. Meer info: www.beleefbrielle.nl/2022.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden