Zoeken

Perpetuum Mobile: 21 en 22 mei

02 mei 2022 Perpetuum Mobile: 21 en 22 mei

Dit openlucht theaterspektakel wil je meemaken!

Loop zaterdag 21 of zondag 22 mei van plek naar plek in onze binnenstad en geniet van een muzikaal spektakel. Met als decors een fortificatie, een kerk, de wallen, een echte oude poort, een weg en een marktplein met waterput. De drie locaties waar je terecht komt zijn: Bastion VII, Ravelijn Lange Vest én Catharijnekerk/ Catharijnehof.

Brielle 450 jaar eersteling der Vrijheid

Vrijheid betekent Vrede, Respect, Jij en Ik, Heldhaftigheid, Eenwording, Identiteit en Daadkracht. In het project “Perpetuum Mobile”, Brielle eeuwig in beweging, worden deze aspecten uit het verleden en heden, in de vorm van toneel dans en zang op vier verschillende locaties in Brielle voor het voetlicht gebracht. Op iedere locatie wordt de scène een keer per uur gespeeld. Elke scène wordt omlijst met live muziek en met een gezongen lied. Capirussa is de verteller die iedere scène op eigen wijze inleidt in de vorm van zang, gitaarspel, harp of als dichter. Het publiek volgt samen met Capirussa de locaties in chronologische volgorde tot en met de climax aan het einde.

Acteurs en muzikanten zijn twee jaar lang bezig geweest met de voorbereidingen. Dat belooft wat!

Bestel kaarten

Kaarten kosten €10 p.p. en zijn te bestellen via onderstaande links. 

Via de PC: culturelestichtingvoorne.nl/ticket/
Via smartphone: www.ticketkantoor.nl/shop/perpetuummobile

FEESTJAAR

Perpetuum Mobile is onderdeel van het jubileumprogramma tijdens het Brielse feestjaar 2022. Want dit jaar Brielle 450 jaar vrijheid. Op 1 april 1572 bevrijdden de watergeuzen Brielle als eerste stad van Nederland van de Spanjaarden. Hier werd geschiedenis geschreven. Die van vrijheid. Dat vieren we groots. We heten je welkom en openen de poort! Klik hier voor alle info.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden