Zoeken

Op avontuur met Paddeltje - bekijk de video!

17 oktober 2022 Op avontuur met Paddeltje - bekijk de video!

Zijn hele leven heeft Paddeltje maar één ding gewild: naar zee! Als hij dan scheepsjongen wordt van de beroemde admiraal Michiel Adriaanszoon de Ruyter, kan hij zijn geluk niet op. Maar dat Paddeltje zo veel spannende avonturen zou beleven, had hij niet gedacht!

Kinderen maakten op zaterdag 8 oktober 2022 onder begeleiding van Johan Been (schrijver van het boek Paddeltje) een wandeling kriskras door Brielle langs verschillende bijzondere locaties verbonden aan zijn leven. Zij beleven de spannende avonturen mee met Paddeltje, de scheepsjongen van Michiel de Ruyter.

Bekijk de video:

De tocht ging langs theaterscenes en leuke activiteiten. We eindigden met zijn allen op het Maarland waar bij de sloepenloods het knallende slotstuk te zien was rondom het schip de Prince Admirael.

De hele middag is geïnspireerd op het boek Paddeltje met aandacht voor het thema vrijheid vroeger en nu.

Doe open de poort

Paddeltje is een project georganiseerd door Stichting Kunst en Cultuur Brielle in het kader van het jubileumjaar 2022, waarin Brielle 450 jaar vrijheid viert.

Meer info: www.beleefbrielle.nl/2022.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden