Zoeken

Korenmolen ‘t Vliegend Hert exposeert

08 april 2022 Korenmolen ‘t Vliegend Hert exposeert

Tot en met september vind je een beeldende buitenexpositie bij korenmolen ’t Vliegend Hert op Bastion I. Deze wordt georganiseerd door de Brielse Molenstichting.

Bij de molen zie je drie grote spandoeken met daarop foto’s, illustraties en informatieve tekst over alle molens die in het verleden in Brielle hebben gestaan. Op elk spandoek staat ook een QR-code, waarmee je met je telefoon nog meer informatie kunt opzoeken.

Brielse molens van verleden tot heden

Brielle heeft namelijk al eeuwen één of meer molens binnen haar grenzen. Het malen van graan tot meel, om brood te bakken, is altijd een eerste levensbehoefte geweest. Eigen molens binnen de stadsgrenzen waren dus belangrijk om onafhankelijk en daarmee vrij te zijn. In die zin was Brielle dus zelfs al langer dan 450 jaar een vrije stad, want de eerste bekende molens dateren van begin 1300.

Molenwinkel

De molen en de molenschuur (winkel met zeer uitgebreid aanbod aan de meelproducten om koekjes, broden, cakes en andere lekkernijen mee te maken) zijn elke vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en de 1e en 3e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Ambachtelijke markt

Tijdens de Nederlandse Vestingstedendagen die dit jaar in Brielle worden georganiseerd, op zaterdag 10 september volgt dan ook een ambachtelijke markt met allerlei natuurproducten. Standhouders die ambachtelijke- en/of natuurproducten verkopen kunnen hun belangstelling nog melden op info@vliegendhert.org.

Feestjaar 

In 2022 viert Brielle het jubileum van 450 jaar bevrijding groots. Het gehele jaar zijn er activiteiten voor jong en oud die in het teken staan van 450 jaar (gast) vrijheid; cultuur, educatie, muziek, sport, voorstellingen, kinderspelen, historische markten.

Klik hier voor meer informatie.

 

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden