Zoeken

Het Verhaal van Nederland: Podwalk door Brielle!

14 oktober 2023 Het Verhaal van Nederland: Podwalk door Brielle!

Het Verhaal Van Nederland op NPO 1 werd door een groot aantal Nederlanders gekeken. Brielle speelde een rol in aflevering 6 op 9 maart: Geuzen en Papen. Hierin stond de Tachtigjarige Oorlog en Willem van Oranje centraal. Op 1 april (1572) verloor Alva zijn Bri(el), toen de watergeuzen Den Briel als eerste stad van Nederland werd bevrijd op de Spanjaarden. 

Als aanvulling op de TV-serie zijn audiotours opgenomen, waarbij je al wandelend op locatie, wordt meegenomen door het verhaal van Nederland. Zo óók één in Brielle! Deze loop je vanaf de Westdam, kriskras door Brielle, alleen of in gezelschap. Vergeet je koptelefoon/oortjes niet!

Podwalk Brielle

In de podwalk, neemt Daan Schuurmans je mee op reis door de geschiedenis. De audiotour is te beluisteren via de gratis podwalks app Het verhaal van Nederland. De app moet eerst gedownload worden voordat je kunt gaan wandelen. Download hem in App Store of Play Store. Of ga naar de store en zoek naar Het Verhaal Van Nederland.

App gebruiken

In de app zie je een overzicht van de locaties van de podwalks en waar ze starten. Ook kan je lezen waar ze over gaan en de routes bekijken. En je kunt van elke wandeling alvast een stukje beluisteren. Omdat de app gps-gestuurd is, zijn de volledige audiotours alleen te beluisteren op locatie. Dus trek je wandelschoenen aan en ga naar de startlocatie van de door jou gekozen podwalk (In Brielle: Westdam).

Open daar de app, en de rest wijst zich vanzelf. 

Lees meer; https://hetverhaalvannederland.ntr.nl/podwalks/brielle/

----------------

Meer over Brielle:

 

 

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden