Zoeken

Foto's van vroeger: de Straat van mijn Grootouders

07 april 2022 Foto's van vroeger: de Straat van mijn Grootouders

Hoe zagen de straten van Brielle, Vierpolders en Zwartewaal er vroeger uit? Hoe leefden onze grootouders toen? Wat zijn de verhalen áchter de ons zo bekende plekjes? Dit feestjaar komen we erachter, want vanaf deze week, zijn op 30 plekken verspreid over Brielle, Vierpolders en Zwartewaal foto’s in het straatbeeld geplaatst uit de tijd van onze grootouders.

De foto’s geven weer hoe een plek er vroeger uitzag in vergelijking met nu. Op het fotobord staat ook een korte uitleg wat de plek zo bijzonder maakte. De foto’s blijven te zien tot december dit jaar.

Wil je meer weten over de foto en de plek? Op de borden staat naast de foto en een korte tekst ook een QR code. Scan de code en lees op onze website het verhaal achter de foto. Op elk bord is een overzichtskaartje te zien, waar de 29 andere foto’s zich bevinden. Loop een route langs alle borden en leer zo meer over het verleden en de tijd van onze grootouders in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal.

Stadsgids Piet de Winter heeft voor dit project het fotomateriaal verzameld en uitgezocht. Vanuit het Streekarchief heeft Aart van der Houwen de foto’s van geschiedkundige en juiste informatie voorzien. De Straat van mijn Grootouders maakt onderdeel uit van Brielle 2022 en is een samenwerking van het Streekarchief Voorne-Putten en Gemeente Brielle. In 2022 viert Brielle 450 jaar vrijheid.

Op 1 april 1572 bevrijdden de watergeuzen Brielle als eerste stad van Nederland van de Spanjaarden. Hier werd geschiedenis geschreven. Die van vrijheid. Dat vieren we groots. We heten je welkom en openen de poort!

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden