Zoeken

Fietstocht Oorlog en Vrede - door Brielle

06 september 2022 Fietstocht Oorlog en Vrede - door Brielle

Een paar maanden geleden ontvingen we een email van Kees Lucassen. Met zijn zoon wilde hij mede door wat er in Oekraïne speelt een fietstocht maken langs plekken waar het nu fijn reizen was, maar het niet altijd was.

Ondanks het thema oorlog/vrede wilde hij desalniettemin vooral een vrolijk fietsverhaal te schrijven voor oppad.nl en daarbij Brielle aan doen. 

Inmiddels hebben vader en zoon de mooie tocht gemaakt en is het verslag van Kees te lezen op Nederlands grootste online outdoor podium, goed voor 1.000.000 bezoekers per jaar én stof voor 3 lezingen op de Fiets- & Wandelbeurs.

Hij schrijft over Brielle:

En dan is het nog maar 20 kilometer naar Den Briel, het stokoude vestingstadje waar de Geuzen in 1572 riepen: ‘In naam van Oranje, doe open de poort!’ Precies op die plek staat nu een oud kanon en om te voorkomen dat daar ooit ook nog maar één kogel uitkomt, staat er pal voor de loop een schaap op wacht. Vredig grazend.

‘En nu?’ vraagt Jelle, als ook wij bij het kanon staan. ‘Tentje opzetten, op Camping de Meeuw, Historisch Museum bekijken, op de Markt, en dan bitterballen bestellen, op het terras van Café Dixi bij de oude haven. Dat café is 130 jaar oud.’ ‘Maar die bitterballen niet hé?’

Lees het volledige leuk leesbare verslag van de toch van vader en zoon: www.oppad.nl/fietsen-vanaf-nederland-naar-normandie-via-vlaanderen

Kees en Jelle aan op het zuidelijkste puntje van hun fietstocht (in Normandië):

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden