Zoeken

Anneke maakt huisportretjes en tekende er één in Brielle

17 mei 2022 Anneke maakt huisportretjes en tekende er één in Brielle

Anneke de Graaf uit Heerde maakt huisportretjes en meer leuks en deelt haar creaties op haar instagramaccount ‘Mooieknooierd’.

Onlangs was ze met man, kinderen én hond een dagje in Brielle waar ze dit leuke portretje maakte van het pand Op Hoop aan het Maarland.

Ze schrijft: ‘In de meivakantie stonden de Deltawerken op de planning, dus boekten we een camping in Rockanje. Toen we keken wat er nog meer in de omgeving te doen is, kwamen we naast een rondvaart in de haven van Rotterdam ook Brielle tegen. Dit plaatsje kenden we van de uitdrukking 'op 1 april verloor Alva den Bri(e)l' en hadden we op het nieuws gezien tijdens een herdenkingsfeest.

Op de site van Brielle stonden vijf wandelingen van elk 2 km, perfecte afstanden voor twee pubers en een jonge wilde hond. We kozen voor de "Brielse stadswallen" en waren aangenaam verrast door alles wat we hebben gezien en gelezen en de mensen die we tegenkwamen. Al een stuk wijzer brachten we ook nog een bezoek aan de Sint-Catharijnekerk waar we werden ontvangen door een hele leuke enthousiaste leraar die ons enkele dingen vertelde en een plattegrond gaf.

Toen we door Brielle liepen heb ik m'n ogen uitgekeken. Zoveel leuke pandjes en gevels! Waaronder dus dit prachtige pand aan de Maarland Noordzijde die ik later op de camping heb getekend’.

Heel leuk Anneke! 

Wil je ook een keer één van de leuke en leerzame stadswandelingen door Brielle lopen? Klik dan hier of haal een papieren exemplaar bij de balie van het Historisch Museum.  

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Ontvang 4x keer per jaar onze nieuwsbrief met alle tips van Brielle. Actualiteiten, evenementen, tips voor restaurants, voor jong en oud, etc.

Aanmelden