Zoeken

polygon polygon polygon
1 April Viering Brielle 1 April Viering Brielle

Beleef de Vrijheid!

polygon polygon

1 Aprilfeest groot succes!

Op 1 t/m 3 april vierden we samen feest en wat hebben we genoten! Het was een fantastische dag! Bekijk de video voor een terugblik van 1 april 450 jaar vrijheid:

Met dank aan DDR Productions voor de mooie beelden.

Benieuwd wat er de rest van het jaar te doen valt? Bekijk dan de agenda

Beleef de Vrijheid!

Drie dagen feest

Op vrijdag 1 april werd het openluchtspel ‘Om de sleutel van de stad’ gespeeld. De bevolking plaatste massaal Den Briel terug in de zestiende eeuw in een zinderende stad met poorters, poorteressen, bedelaars, straatmuzikanten en monniken.

In het weekend aansluitend op 1 april was er ook vanalles te beleven. Zo genoot men van de historische ambachtenmarkt in de straten: Nobelstraat, Voorstraat en Turfkade. Er waren kleine kinderspelen en men zag rondtrekkende muziekgroepen met Oudhollandse muziek. Er werd deze dagen op verschillende tijdstippen ook een Story Trail theaterwandeling door de binnenstad van Brielle gehouden.

Gieten van een 6de Luidklok

Deze drie dagen werd ter ere van 450 jaar vrijheid op initiatief van het Brielse Klokkenluidersgilde (BKG) een 6de luidklok, een heuse vrijheidsklok! - voor de Catharijnekerk gegoten. Klik hier voor meer informatie.

 

Meer feestjaar 2022

In 2022 viert Brielle het jubileum van 450 jaar bevrijding groots. Het gehele jaar zijn er activiteiten voor jong en oud die in het teken staan van 450 jaar (gast) vrijheid; cultuur, educatie, muziek, sport, voorstellingen, kinderspelen, historische markten. Klik hier voor meer informatie.

 

Beleef de Vrijheid!
Slope down