Een bezoek aan Brielle in 2020...

Brielle is een historische vestingstad met één van de best bewaarde vestingwerken van Nederland. De stad telt meer dan 400 monumenten en is bekend uit de geschiedenisboekjes, want ‘op 1 April (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’.

Binnen de vestingmuren bevinden zich de bijzondere Sint-Catharijnekerk (waar Willem van Oranje in 1575 trouwde met Charlotte de Bourbon) en het interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog, gevestigd in het oude stadhuis. Elk plekje, elke gevel en elke steen draagt een eigen verhaal. Niet voor niets worden door de enthousiaste Brielse gidsengroep regelmatig stadswandelingen georganiseerd.

Bijzondere winkels

Vestingstadje Brielle is rijk aan unieke, gespecialiseerde winkeltjes, waar u als klant nog persoonlijk wordt opgevangen en er echt aandacht voor u is. U vindt er zaakjes met ambachtelijke producten, zoals kwaliteitskaas uit de omgeving en eigengemaakte chocolade. En er zijn verschillende kunstgaleries en antiekwinkeltjes. 

Evenementen

Brielle heeft een vol evenementenprogramma, het hele jaar door. Grote evenementen zijn natuurlijk de 1 Aprilviering, het Bevrijdingsfestival, Bruisend Brielle en Brielle Blues. De kleinschalige evenementen zijn ook zeker de moeite waard: denk aan het Vertelfestival, het Korenfestival, het Big Band Festival of Muziek in de Kamer. En het hele jaar kunt u naar concerten in de Sint-Catharijnekerk en live muziek in de café's. Ga naar de evenementenagenda via deze link.

Eten & Drinken

De vestingstad herbergt horecagelegenheden voor lunchen en dineren van ouderwets gezellige eetcafés tot restaurants met een internationale keuken. Kijk voor meer informatie >  

Overnachten

Brielle heeft een zeer groot en divers aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. Massatoerisme is hier niet aan de orde. Of u nu voor een hotel, een bed&breakfast of voor een camping kiest; de verblijfsaccommodaties zijn kleinschalig en met aandacht voor de gast. Kijk hier voor hotels, B&B's, vakantiehuizen en campings, en reserveer vast uw overnachting.

Parkeren

Overal in Brielle kunt u gratis parkeren, let op: sommige zones slechts voor 2 uur. Vanaf het parkeerterrein aan de Thoelaverweg bent u op vijf minuten loopafafstand van de binnenstad.

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: