Kerst in Brielle!

In de decembermaand is vestingstadje Brielle gehuld in een heerlijke kerstsfeer. Lekker eten & drinken, winkelen, cultuur snuiven: het kan allemaal! Bekijk hieronder het programma.

Lichtjesavond

Op vrijdag 13 december wordt de grote kerstboom uit Havlickuv Brod op de Markt in de binnenstad feestelijk ontstoken. Struin door de sfeervolle straatjes van Brielle en warm op met warme chocolademelk of een glas glühwein om het kerstgevoel compleet te maken. Shantykoor de Spuigasten zorgt voor muzikale omlijsting met kerstliedjes die iedereen mee kan zingen. Aanvang: 19.00 uur

Santarun

Kom op vrijdagavond 13 december 2019 naar De Markt in Brielle, want dit jaar organiseert de Rotary Club Brielle tijdens de Lichtjesavond alweer voor de vijfde keer de Santa Run. Ook dit jaar lopen we tijdens Lichtjesavond door het centrum van Brielle. Daar wil je natuurlijk bij zijn want het belooft een groot spektakel te worden! Kijk voor meer informatie (of geef je gelijk op) via brielle.rotarysantarun.nl.

Sfeervol winkelen in Brielle: 13 t/m 15 december

Dit weekend kunt u sfeervol winkelen in Brielle. Zaterdag én zondag kunt u genieten van kerstkoor The Skyline Sisters, de bottelierskar, de kerstman met zijn arrenslee... u komt vanalles tegen onderweg. Op zaterdag 14 december staan in de Voorstraat en Nobelstraat verschillende kramen. Leuke spulletjes en oude ambachten wisselen elkaar af. In de Nobelstraat, in het voormalige pand van de Intertoys, is deze dag een eenmalige 'pop-up music shop'; een muziekshop met tweedehands muziek uit de 60'er, 70'er en 80'er jaren. Er worden cd's, vinyl, 78 toeren, biografieën, muziekboeken en –tijdschriften aangeboden.

Paardentram

De paardentram rijdt beide weekenden voor kerst af en aan: van Halte Thoelaverweg (Jumbo) naar halte Markt.  Op 14,15, 21 en 22 december rijdt de kersttram van 12:00 uur tot 16:00 uur. Er zijn twee haltes:

1 de Brielsche Aap     12:00, 13:30 en 15:00 uur
2 de Markt                vanaf 12:15 uur daarna geeft de aanwezige klok de volgende vertrektijd aan

Een ritje duurt tussen de 20 en 25 minuten. Voor volwassen is het instaptarief € 3,00 en voor kinderen t/m 16 jaar € 2,00. Er is een pinapparaat aan boord. De tram is rolstoel toegankelijk. U wordt welkom geheten door de speciale gast-heer/vrouw, hij/zij rijdt gezellig met u mee.

Meet-and-Greet met de Kerstman

Het pand aan de Markt waar normaal de Brielse Tafel gehuisd is, wordt voor enkele weken getransformeerd tot het Briels Kerstmanhuis

Openingstijden:

Zaterdag 14 december: 11.00 - 12.00 uur en 15.30 - 16.30 uur
Zondag 15 december: 13.00 - 14.00 uur en 15.30 - 16.30 uur

Zaterdag 21 december: 11.00 - 12.00 uur en 15.30 - 16.30 uur
Zondag 22 december: 13.00 - 14.00 uur en 15.30 - 16.30 uur

Weekend voor kerst: Kerst in de Kerk & meer!

In het weekend voor kerst zal dit jaar voor het eerst een heuse kerstmarkt neerstrijken in de sfeervolle setting van onze Sint-Catharijnekerk. Je struint vanaf vrijdag 20 december om 12.00 uur langs kerstkraampjes met leuke woonaccessoires, kerstartikelen, chocolade, wijnen en meer. In het middenstuk van de kerk kun je leuke kerstworkshops volgen. Er is een hapje en een drankje te nuttigen. En buiten de kerk staan op zaterdag en zondag alpaca’s te grazen en kunnen kinderen Oud-Hollandse kinderspelen spelen.

Openingstijden Kerst in de Kerk:

Vrijdag 20 december: van 12:00 uur tot 21:00 uur
Zaterdag 21 december: van 10:00 uur tot 18:00 uur
Zondag 22 december: van 12:00 uur tot 17:00 uur

Fakkeloptocht op vrijdagavond

Om 18.30 uur start er vanaf de Markt een fakkeloptocht die rond 19.30 uur eindigt bij de kerstmarkt in de kerk. Groot en klein kan meelopen door de binnenstad (aanmelden niet nodig) en de tocht wordt door de Kerstman in zijn arrenslee begeleid. Een koor zorgt deze avond voor een muzikale omlijsting en de kerstmarkt gaat nog gezellig door tot 21.00 uur. In de kerk staat ook een heel bijzondere en klassieke kerststal. Iedereen is welkom.

Elders in de binnenstad is ook vanalles te doen. Wederom is er de arreslee, de bottelierskar en zijn er optredens van koren. De winkeliers en horeca hebben van alles in petto. Vergeet niet de Turfkade te bezoeken en iets lekkers te eten op de Markt!

Kerstconcerten

In de weken voor kerst zijn er diverse kerstconcerten te bezoeken. Op zaterdag 14 december om 20.00 uur geeft Vocaal Ensemble ‘En Chantant‘ het concert 'Carols all over the World' in de Sint-Catharijnekerk te Brielle. Lekker genieten van kerstliederen uit landen als Finland, Wales, Rusland, Schotland en Duitsland. Op donderdag 19 december volgt het jaarlijkse kerstconcert van het Randstedelijk Mannenkoor olv. Arjan Breukhoven, ook in de Brielse Dom.

Zaterdag 21 en zondag 22 december presenteert Big Band Libertatis Primitiae 'Kerst Exclusief' in hun verenigingsgebouw in de Geuzenstraat. Stemmige kerstmuziek, rustige sfeermuziek en swingend kerstrepertoire wisselen elkaar af. Op zondag 22 december zijn er leuke kerstconcerten voor baby's en peuters in BREStheater, genaamd 'Twinkel, twinkel, kleine ster'. Alle informatie is te vinden op het Cultuurweb van Brielle: Cultuurladder.

Op kerstavond kun je om 21.30 naar de kerstnachtdienst in de Sint-Catharijnekerk waar Nederlandse en Engelse Chrismas Carols gezongen worden. Of om 22.00 uur naar de kerstnachtmis in de Bedevaartkerk.

Dineren in de vestingstad

Gezellig eten met vrienden, partner of familie? Dat kan prima in één van de vele monumentale panden die Brielle rijk is. De vestingstad herbergt horecagelegenheden voor lunchen en dineren van ouderwets gezellige eetcafés tot restaurants met een internationale keuken. Klik hier voor het aanbod. Let op: reserveren, zeker tijdens de kerstdagen, is aangeraden!

Parkeren

Parkeren in Brielle is overal gratis. Parkeert u op het parkeerterrein aan de Thoelaverweg, dan is het slechts vijf minuten lopen naar de binnenstad. Parkeert u bij een blauwe zone, dan kunt u maximaal 2 uur uw auto laten staan, u heeft dan een parkeerschijf nodig.

 

---

De banners & posters 'Kerst in Brielle' zijn gemaakt door: Interlynx | strategisch reclamebureau

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Kerst in Brielle via de sociale media: