Bijzonder Brielle: House of Quilts

Vestingstad Brielle herbergt vele bijzondere winkels, waarvan vele in eeuwenoude panden zijn gevestigd. Eén van deze winkels is House of Quilts in de Voorstraat.

Bij Janine Alers begon het na jaren werken in een quiltshop in Naaldwijk weer te kriebelen: een eigen quiltwinkel. En die winkel moest natuurlijk wel komen in haar eigen stadje, want ‘een winkel zoals deze past nu eenmaal bij een vestingstad als Brielle’, zo zegt ze zelf.

‘Het werken met stofjes, lapjes, kleurtjes en daar iets van maken wat warmte geeft en heel lang mee gaat, dat is een gevóel. Een gevoel wat bijvoorbeeld heel goed matcht met de sfeer van 1 april met de mooie kleding en kostuums uit die tijd.’ Ze vervolgt: ‘Quilten is van alle tijden. Denk alleen al maar aan het beeld van een open haard met een mooie quilt over een fauteuil. Daar word je toch blij van?’.

Ze ziet steeds meer jonge vrouwen binnen komen. ‘Je maakt iets unieks zelf wat je nergens anders kunt kopen en het is een stuk wat jarenlang mee gaat. En juist in deze tijd van van alles moeten zeggen vrouwen het fijn te vinden om wat tijd voor zichzelf te nemen en te ontspannen met hun quilt.’

Janine verkoopt geen kant-en-klare quilts: ‘Ik ontwerp zelf patronen en deze kunnen mensen kopen in de winkel of de webshop met de bijbehorende materialen. Je maakt de quilt vervolgens thuis of in een workshop of cursus hier in de winkel in Brielle met andere mensen met dezelfde hobby.’

 ---

Bekijk alle winkels via deze link of en bekijk informatie over de  Brielle Spaart Klantenkaart via deze link.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over winkels in Brielle, volg Winkelen in Brielle dan op de sociale media: