Verloting dronefoto Brielle

Het komend weekend wordt een bijzondere dronefoto op de facebookpagina van Beleef Brielle verloot. De foto is gemaakt door Michael Wijnbeek en ingelijst door lijstenmaker Jan Bazen. Wie deze foto niet wint maar tóch aan de muur wil; dat kan. Een deel van de opbrengst van de extra verkoop gaat naar Stichting Jarige Job. 

Michael uit Barendrecht komt al jaren in Brielle. ‘Ik beheer voor de organisatie waar ik werk twee panden in Nieuwland. Mijn hobby is dronefotografie. Omdat ik wist dat de binnenstad van Brielle met zijn karakteristieke vorm zeer fotogeniek is, heb ik mijn drone een keer meegebracht.’

Dronefotografie

‘Ik fotografeer nu al zo’n elf jaar, vanaf de tijd dat mijn oudste zoon werd geboren. Op een gegeven moment heb je alles op straatniveau wel eens gefotografeerd. Sinds half jaar geleden fotografeer ik daarom met een drone. Het leuke daarvan is de verrassing: hoe ziet hetzelfde er van boven uit? Dat is iedere keer een ontdekkingstocht.’

Stichting Jarige Job

Michael postte de luchtfoto’s van Brielle op Instagram en kreeg veel reacties. ‘Mij werd gevraagd of ik de foto beschikbaar wilde stellen voor verloting. Omdat meer mensen deze foto misschien willen en omdat ik er zelf geen geld mee mag verdienen (daarvoor heb je een commerciële vergunning nodig), geef ik graag de opbrengst van eventuele extra verkoop aan Stichting Jarige Job. In Nederland kunnen zo’n 61.000 kinderen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job geeft deze kinderen een verjaardagsbox waar alles in zit voor een verjaardag thuis en op school.’ Michael vervolgt: ‘Ik heb zelf twee kinderen en zij hebben het goed. Ik gun andere kinderen dat ook’. Jan Bazen legt uit: ‘Iedereen die deze prachtige luchtfoto van Michael aan de muur wil kan deze bij ons voor 135 euro aanschaffen. Dat is inclusief een aluminiumlijst van 70 x 50 cm, een passe-partout en ontspiegeld glas. Van de opbrengst van elk verkocht exemplaar schenken we het geld voor één verjaardagsbox van €35 aan de Stichting’.

Verloting

Zaterdagochtend 26 oktober staat de verloting op de facebookpagina van Beleef Brielle online. Zondag om 18.00 uur wordt de winnaar op hetzelfde medium bekend gemaakt.

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: