Het Geuzenveer wordt elektrisch!

Het project “Geuzenveer fluisterstil over het Brielse Meer” is als winnaar uit de bus is gekomen in de campagne 'Samen in actie' van de ANWB! Gisteren is daarom door de ANWB de cheque overhandigd van € 10.000,- voor de ombouw van het pontje naar elektrisch varen. 

Daarmee heeft Stichting Geuzenveer nu voldoende geld verzameld om de ombouw naar een elektrische motor te realiseren.

Ombouw

In september werd het Geuzenveer, het pontje voor fietsers en voetgangers over het Brielse Meer, uit de vaart genomen. De keerkoppeling, het mechaniek om het schip vooruit en achteruit te laten varen was defect. Een reparatie was niet snel uit te voeren en dit zou een kostbare zaak worden. Met het oog op het mogelijk elektrisch gaan varen van het Geuzenveer was de investering ook niet zinvol.

'Er waren al verschillende bedrijven bereid om een bijdrage te leveren en met deze prijs van de ANBW hebben we genoeg om de ombouw mogelijk te maken.', aldus Ingrid van Willigen van het Geuzenveer. 'We kunnen nu echt aan de slag. Daarom willen we ieder die gestemd heeft enorm bedanken!'

'En natuurlijk zijn we de andere bedrijven die het doel steunen ook dankbaar. Daarom noem ik graag de Rabobank Coöperatief Dividend: Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, het Delta PORT Donatiefonds, waarmee bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid tonen, Installatiebedrijf Hoogenboom Brielle BV, 't Woud 26 in Brielle, Watersportcentrum Brielle, Brielse Veerweg 3 in Brielle, Moerland Notaris, Maarland Noordzijde 48 in Brielle en Gemeente Brielle.'

Het Geuzenveer ligt nu bij Jachtwerf Van der Zee in Zwartewaal, waar het Geuzenveer ook zal worden omgebouwd, Werfplein 1. Vanaf volgend jaar april zal het pontje weer varen, maar nu fluisterstil! 

April: Zaterdag, zondag en feestdagen 09.30 – 18.00 uur
Mei t/m augustus:    Dagelijks 09.30 – 18.00 uur
September: Zaterdag, zondag en feestdagen 09.30 – 18.00 uur

 

 

 

---

Blijf op de hoogte van alle nieuws over Brielle via de sociale media: