De Tuin van 2020!

Naast Het Strand van 2020 is er deze zomer ook De Tuin van 2020. Hier geniet je van een reeks bijzondere zomerconcerten in intieme setting. 

Van alle tuinen in Nederland, heeft de organisatie besloten te kiezen voor de Brielsche aap

Op detuinvan2020.nl zijn alle optredens deze zomer te bekijken. Onder andere Typhoon, Nick & Simon, Paul de Leeuw, Diggy Dex, Alain Clark en Trijntje Oosterhout kun je verwachten. Elk optreden biedt plaats aan maximaal 140 mensen. Schrijf je in voor een Sunrise (12:00), Sunshine (16:00) of Sunset (20:00) concert met een picknickmand en verras iemand die je lief hebt.

Er zijn arrangementen inclusief eten & drinken vanaf €65.

De Brielsche aap

Vlak voor de toegangspoort tot de oude vestingstad Brielle ligt, verscholen achter een oude verdedigingswal en hoge bomen, een prachtig en bijzonder eiland. Het zogenaamde 'Waterravelijn' is een onderdeel van de oude verdedigingswerken van de middeleeuwse stad Brielle.

Jarenlang is dit bijzondere eiland niet toegankelijk geweest voor publiek, maar dankzij de Brielsche aap is dit nu verleden tijd. Je geniet er van een unieke combinatie van goed eten & drinken, natuur, kunst, cultuur en entertainment.

Vestingstadje Brielle

Combineer een bezoek aan de Brielsche aap met een leuk dagje uit in de gezellige binnenstad met terrasjes, bijzondere winkeltjes en horecagelegenheden gevestigd in oude panden. Want Brielle is niet zomaar een oud stadje: Brielle is bekend uit de geschiedenisboekjes, want ‘op 1 April (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’.Brielle (Den Briel) werd tijdens de 80-jarige Oorlog namelijk als eerste stad van de Nederlanden door de watergeuzen bevrijd op de Spanjaarden. Hier vind je alles over in het interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog, gevestigd in het oude stadhuis op de markt. Neem ook een kijkje in Sint-Catharijnekerk waar Willem van Oranje trouwde met Charlotte de Bourbon. En natuurlijk kun je ook wat langer blijven en overnachten in één van de Brielse hotelsBed & Breakfasts of campings rondom het Brielse Meer.

 ---

Blijf op de hoogte via de sociale media: