Met het Geuzenveer het Brielse Meer over!

Het voet- en fietsveer over het Brielse Meer is vanaf 8 mei 2020 in de vaart gegaan, maar wel met een beperking ten aanzien van het aantal passagiers vanwege de corona-maatregelen.

Op 1 mei 2020 bestond de veerverbinding voor voetgangers en fietsers over het Brielse Meer 50 jaar. Jammer genoeg konden de festiviteiten om dat te vieren en ook de officiële ingebruikname van het elektrische Geuzenveer niet doorgaan. Misschien is er later dit jaar nog de mogelijkheid om bij deze heuglijke feiten stil te staan. 

Het goede nieuws is wel, dat vanaf 8 mei jl. het Geuzenveer groen licht kreeg om te gaan varen. Er zijn al enkele drukke dagen achter de rug en met het zonnige weer heeft het dak van zonnepanelen goed werk verricht. Er kan nu milieuvriendelijk en fluisterstil worden overgevaren met de nieuwe elektrische voortstuwing. Ook de nieuwe loopplank heeft zijn nut bewezen. Scootmobielers en duofietsen kunnen gemakkelijk aan en van boord.

Om 1,5 meter afstand te kunnen houden worden vooralsnog per overtocht maximaal 9 tot 12 personen vervoerd, afhankelijk van passagiers met of zonder fiets. De schipper geeft aanwijzingen en men wordt verzocht te betalen met pin of gepast contant geld. Het pontje vaart mei tot en met augustus alle dagen van 09.30 - 18.00 uur. In september alleen de weekenden.

Op het moment is de Rochus Meeuwiszoonweg aan de zuidzijde van het Brielse Meer opgebroken, maar de steiger aan het eind van de weg is wel bereikbaar. Dus tot ziens aan boord van het Geuzenveer!

---

Blijf op de hoogte via de sociale media: