Historisch Museum Den Briel

In De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel staat de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) centraal en is er veel aandacht voor de datum 1 april 1572. Op die dag werd Brielle (ofwel Den Briel, Briella, Brill) in naam van Willem van Oranje door de watergeuzen op de Spanjaarden ingenomen.

Het museum
Brielle was de ‘eersteling der vrijheid’: Libertatis Primitiae. De inname betekendeeen belangrijke stap op weg naar de zelfstandige Republiek. Maar wie vochten er eigenlijk tegen wie? Wat was de beeldenstorm, wie was de hertog van Alva en hoe kon stadhouder Maurits van Nassau zoveel veldslagen winnen? Waarom werd Johan van Oldenbarnevelt onthoofd? Met objecten, filmpjes, vertellingen, animaties en spellen krijgt de bezoeker antwoord op deze vragen.

Digitale Tour
Brielle biedt ook een digitale tour langs 22 bezienswaardigheden in de stad en op de wallen. De locaties hebben een relatie met 22 objecten in het museum. De digitale tour geeft historische informatie via tekst, anekdotes, beeld en animaties. Deze informatie kunt u via QR codes met uw smartphone of tablet ophalen. De tour, waarbij u de stad als totaalbeleving zult ervaren, leidt ook langs winkels en horecagelegenheden.

Wegens de maatregelen omtrent covid-19 is het museum tot en met 2 maart 2021 helaas gesloten. 

 

Openingstijden Historisch Museum Den Briel (t/m 5 juli)
Vrijdag en zaterdag van 10-17 uur; zondag van 13-17 uur

Bezoekadres museum
Markt 1, 3231 AH Brielle

Algemene info
Tel.: 0181-475475
E-mail: info@historischmuseumdenbriel.nl
www.historischmuseumdenbriel.nl

Of volg het museum via de sociale media:

 

---