Bijzonder Brielle: Pret aan Tafel!

Vestingstad Brielle herbergt vele bijzondere winkels, waarvan de meeste in eeuwenoude panden zijn gevestigd. Zo ook Pret aan Tafel.

Wie door de Vischstraat loopt kan de winkel van José Wille niet missen: er staan stoeltjes buiten, er liggen kleurrijke artikelen op een tafeltje en vaak zelfs iets om te proeven of te proberen. De stickers op de deur vertellen je dat je binnen gratis je flesje met kraanwater kunt laten bijvullen en dat de winkel ‘Zero Waste’ is.

Kortom: een winkel van deze tijd, in een mooi, historisch pand, net als vele in Brielle. José: ‘Ik werkte 14 jaar lang als KLM crew coördinator toen ik zwanger werd. Ik kom oorspronkelijk uit de vestingstad Enkhuizen dus toen we in Brielle gingen wonen voelde ik me gelijk thuis. Hier begon ik mezelf te interesseren in gezondheid en studeerde pedagogiek met voeding als specialisatie. Geleidelijk ontwikkelde ik, mede door het opvoeden van mijn kind, een eigen visie op voeding, namelijk: (bezig zijn met) eten moet vooral leuk zijn!’

Met deze visie als basis stapte ik twee jaar geleden naar de bank en mijn aanvraag voor dit pand werd goedgekeurd! Ik kon mijn droom verwezenlijken: een eigen voedingspraktijk mét winkel ervoor, waar leuke items, cadeaus en duurzame artikelen gekocht kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een mesje waarmee een kind vanaf twee jaar veilig en gezellig mee kan helpen in de keuken of een duurzame lunchbox of beker voor onderweg.’

Voor José is een gezonde lifestyle belangrijk, maar volgens haar hoort daarbij ook dat we de wereld een stukje gezonder maken: 'Het leuke aan Brielle is dat hier eigenlijk heel veel winkels zijn die een steentje bij dragen aan een gezonde wereld. Wat dacht je van een schoenmaker die je schoenen weer oplapt, zodat je ze niet weg hoeft te doen? Een zaakje die oude meubeltjes een nieuw leven geeft? En wat denk je van een tweedehands boetiek, een antiekzaak of een Wereldwinkel? In Brielle hebben we heel veel van dit soort winkels!', zegt ze enthousiast.

Ben je benieuwd welke winkels Brielle allemaal heeft en waar je ze kunt vinden? Klik dan hier. Wil je meer weten over Pret aan Tafel, loop dan eens bij José binnen op een maandag, donderdag, vrijdag of zaterdag of kijk op haar website: www.pretaantafel.nl.

 ---

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over winkels in Brielle, volg Winkelen in Brielle dan op de sociale media: