Bevrijdingsfestival Brielle geannuleerd

Het Bevrijdingsfestival Brielle zal geen doorgang krijgen. Lees hieronder het bericht van de organisatie, Stichting Bevrijdingsfestival Brielle, op de sociale media op 12 april 2018:

Met groot verdriet en met enorme gevoelens van teleurstelling moeten wij u melden dat het Bevrijdingsfestival Brielle geen vervolg meer zal krijgen.

De reden waardoor wij dit besluit hebben moeten nemen is dat de toepassing van de wet- en regelgeving door de afdeling Bijzondere Wetten / Korpschef taken (Politie Rotterdam) ons een nieuw te organiseren festival onmogelijk maakt. Door ons eisen op te leggen die op dit moment in het organisatie traject niet te faciliteren zijn, maar ook omdat deze in deze regio zo extreem zwaar zijn ten opzichte van dezelfde evenementen in den lande. Hetgeen zou gaan betekenen dat veel van de deelnemers niet aan de in de vergunning gestelde voorwaarden zouden kunnen voldoen. Met name door het late moment waarop dit gebeurd is zijn wij niet meer in de gelegenheid om een poging te doen hieraan te voldoen op de juiste manier.

Wij willen graag de gemeente Brielle (in het bijzonder de burgemeester), alle re-enactment verenigingen, burger deelnemers, KTR, 4 & 5 mei comité, facilitaire dienst en afdeling vergunningen gemeente Brielle, sponsoren, de inwoners, alle veteranen uit de gemeente Brielle en niet te vergeten onze buitenlandse gasten waaronder uiteraard “onze” Amerikaanse WO 2 veteraan Gene Gilbreath van het 101e airborne divisie en iedereen die we nog vergeten zijn hartelijk bedanken voor de mooie, soms emotionele momenten en samenwerking in de afgelopen jaren. 
Zonder jullie had dit mooie Brielse evenement nooit plaatsgevonden.

We’ll meet again, don’t know where, don’t know when, 
but we’ll meet again some sunny day.

Stichting bevrijdingsfestival Brielle

 

 

Herdenkingsconcert

Vrijdagavond 4 mei gaat het herdenkingsconcert gewoon door. "Brielle herdenkt slachtoffers van oorlog en zingt van bevrijding": dat is het thema van het herdenking-bevrijdingsconcert met het Randstedelijk Mannenkoor uit Spijkenisse. Aan dit concert wordt meegewerkt door de Sint-Andrews Pipeband, de Koreaanse sopraan Saejeong Kim en de violist Gerrit van Putten. Het KAM orgel wordt bespeeld door Evert van de Veen. De algehele leiding is in handen van de dirigent van HRM Arjan Breukhoven.  Het concert begint om 20:45 uur.

De kerk gaat open om ± 20:30 uur aansluitend aan de plechtigheid bij het monument voor de kerk. Voorafgaand aan dit concert start om 19:30 uur een stille tocht na een korte plechtigheid in de ‘Sjoel’ en eindigt bij het monument bij de Sint- Catharijne kerk. Aanvang plechtigheid in de ‘Sjoel’ 19:00 uur. U wordt van harte uitgenodigd om ook aan de plechtigheden voorafgaand aan het concert deel te nemen.

Dankzij een bijdrage van de Gemeente Brielle en sponsoren is dit concert gratis toegankelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Stadskantoor Brielle, Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES, Historisch Museum Den Briel / VVV, Boekhandel Hoofdstuk Eén, Sint– Catharijnekerk, De Gaffelaar in Zwartewaal en 't Dijckhuis in Vierpolders.

Het uit ruim 80 mannen bestaande Randstedelijk Mannenkoor heeft onder leiding van de bekende dirigent , organist en pianist Arjan Breukhoven in de loop der jaren op vele aansprekende locaties concerten gegeven, niet alleen in Nederland maar ook in Engeland, België en Duitsland. Bijvoorbeeld in de Dom van Keulen, de Frauenkirche in Dresden, de Thomaskirche in Leipzig, de Lambertikirche in Münster , de Sint Jan in Maastricht, de Oude Kerk in Delft en kortgeleden in de Engelse Kerk in Amsterdam.

Naar de poster >

 

---

Blijf op de hoogte van alle activiteiten in Brielle via de sociale media:

     

 

Deel via social media