Openbare gebouwen dicht, museum gaat digitaal en de 1 Aprilviering gaat niet door

22 maart 2020

Door het Corona-virus (COVID-19) zijn op Voorne-Putten publieke locaties zoals musea, horeca, theaters, sportclubs gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 1 juni. Burgemeesters van Voorne-Putten roepen, vanwege het Corona-virus (COVID-19) iedereen op om niet naar vakantieparken, jachthavens en campings te komen (lees meer).

Vrijwilligers houden de museumdeuren open voor publiek!

Historisch Museum Den Briel toont vanaf maandag 23 maart op de homepage van www.historischmuseumdenbriel.nl elke dag een nieuw, kort filmpje met een verhaaltje over een object uit de museumcollectie of een plaats in het museum of in de vestingstad Brielle.

De verhaaltjes worden verteld door de zestig vrijwillig medewerkers van het museum: zij kiezen zelf hun favoriete voorwerp of plaats. De vrijwillig medewerkers van het museum verzorgden tot en met 12 maart de openstelling van het museum en de begeleiding van het publiek. In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het Coronavirus is Historisch Museum Den Briel sinds 13 maart voor het publiek gesloten.

Het museum hoopt met deze actie, in samenwerking met de vrijwillig medewerkers, op een heel nieuwe manier de interesse voor de drie museumlocaties en de stad Brielle levend te houden en hoopt op de komst van bezoekers later in het jaar.

1 Aprilviering gaat niet door

In gezamenlijk overleg hebben het bestuur van de 1-Aprilvereniging en de burgemeester van Gemeente Brielle besloten dat de viering van 1april 2020 niet kan plaatsvinden. Donderdag 12 maart heeft het kabinet een aantal maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In deze richtlijnen staat onder meer dat evenementen, waarbij meer dan 100 mensen verwacht worden, moeten worden afgelast. De 1-Aprilviering wordt, gelet op eerdere ervaringen uit voorgaande jaren, door meer dan 10.000 mensen bezocht.

In gezamenlijkheid is besloten om de maatregelen die vooralsnog gelden tot en met 31 maart ook voor 1 april te volgen. “De onzekerheid over het verloop van de infectieziekte, de richtlijnen van het Rijk en onze verantwoordelijkheid om zo breed mogelijk bij te dragen aan het bestrijden van de verspreiding van het virus, brengt ons tot de opvatting dat zo snel mogelijk duidelijk moet worden gegeven over het wel of niet doorgaan van dit evenement.”, aldus Wim van Noord, voorzitter 1-Aprilvereniging.

Burgemeester Rensen; “Ik vind het als burgemeester belangrijk om snel duidelijkheid te geven over de 1 April-viering dit jaar gezien de maatschappelijke impact van het evenement in Brielle. Helaas is er dit jaar op 1 april geen 1-Aprilviering. Dat is erg jammer, het evenement zit zo diep in het DNA van de stad. In gezamenlijkheid met de 1-Aprilvereniging heb ik dit besluit genomen”.

Lees meer in de actuele nieuwsbrief van de 1 Aprilvereniging >

 

 ---

Blijf op de hoogte via de sociale media: